Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальні поліцейські та волонтери попіклувалися про здоров’я 13-річної Вероніки з Оріхова
Опубліковано 04 березня 2023 року о 13:02

Минулого року правоохоронці евакуювали дівчинку із родиною до Запоріжжя, знайшли тимчасовий прихисток і можливість навчатися в новій школі. Юна переселенка має проблеми зі здоров’ям, тому, щоб їй допомогти, доброчинці домовилися про можливість пройти медобстеження на заході України та подальше лікування закордоном. 

Понад півроку тому Вероніка разом із батьком, старшим братом і молодшою сестричкою жили в Оріхові, ховаючись від щоденних ворожих обстрілів. Сім’я мала надію, що цей жах скінчиться якнайшвидше, тому не наважувалася змінити рідний дім на інше місце мешкання. Без світла, води і газу, з постійними перебоями зв’язку родина буквально виживала.

Завдяки поліцейським, місцевій владі та представникам різноманітних волонтерських організацій батько з дітьми отримували продуктові набори та речі першої необхідності.

Згодом ювенальним поліцейським все ж вдалося переконати чоловіка вивезти родину до обласного центру. Тим більше, що в місті стан здоров’я Вероніки контролюватимуть медики, що є неможливим під обстрілами російських загарбників.

У Запоріжжі вимушеним переселенцям надали теплу затишну кімнату з належними побутовими умовами, забезпечили триразове харчування, медичну допомогу, психологічну підтримку від фахівців, а також можливість дітям продовжити навчання.

Історія переселенців з Оріхова не залишила байдужими представників гуманітарної місії громадської організації «Центр міського сервісу». Благодійники дізналися про потреби хворої дівчинки, знайшли медиків, які погодилися провести діагностику та взятися за її лікування. Днями ювенальні поліцейські та волонтери супроводили Вероніку з батьком до Львова для медичного обстеження.

Після повернення вся родина поїде за кордон - там дівчинці визначать курс лікування. Крім того, для сім’ї вже знайшли безкоштовне житло на рік, батькові – роботу, а дітям – можливість продовжити навчання в іноземному закладі освіти.

Нагадаємо: Врятували від російського пекла: правоохоронці евакуювали багатодітну родину з Оріхова до безпечного місця

Відділ комунікації поліції Запорізької області 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux