Портал в режимі тестування та наповнення
Якщо ви стали свідком пошкодження або крадіжки кабельно-провідникової продукції, телефонуйте на 102
Опубліковано 11 листопада 2023 року о 09:52

У поточному році поліцейські задокументували понад 140 злочинів, пов’язаних із розкраданням телекомунікаційного обладнання, кабельних і радіорелейних ліній. У 34 кримінальних провадженнях особам вже повідомлено про підозру в скоєнні злочину. За іншими фактами досудові розслідування тривають.

В умовах сьогодення ворог активно намагається знищити складові енергомережі, мережі мобільного зв’язку та інтернету. Не меншу шкоду об’єктам критичної інфраструктури завдають і крадії кольорових металів. З метою недопущення дестабілізації ситуації в регіоні через відсутність зв’язку одним із головних завдань для правоохоронців є протидія розкраданню кабельно-провідникової продукції.

Допомагає в цьому працівникам поліції взаємодія з населенням, охоронними фірмами та службами безпеки державних і приватних підприємств.

Так, 3 листопада на спецлінію 102 надійшло повідомлення від мешканця Дніпровського району, що на даху будинку невідомий зрізає телефонний кабель.

Поліцейські швидко прибули на місце події та затримали зловмисника. Раніше судимий за крадіжки та наркозлочини чоловік встиг вирізати 12,5 метрів кабеля.


Того ж дня слідчі Запорізького РУП повідомили 28-річному фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, підозрюваний перевіряється до скоєння аналогічних правопорушень на території міста та області.

У липні оперативники припинили злочинну діяльність двох місцевих мешканців, причетних до скоєння серії крадіжок на території міста Запоріжжя контактних дротів (тролеїв), що належать комунальному підприємству «Запоріжелектротранс».

Під час обшуків правоохоронці виявили частину викраденого майна, а також знаряддя злочину - важільні ножиці по металу.

На підставі зібраної доказової бази слідчі територіальних підрозділів поліції скерували обвинувальні акти відносно зловмисників до суду. За скоєне їм загрожує від п'яти до восьми років ув’язнення.

Загалом у поточному році на території міста та області поліцейськими відкрито 143 кримінальних провадження, пов’язаних з крадіжками кабельно-провідникової продукції. За 34 провадженнями особам вже повідомлено про підозру в скоєнні злочину.

З метою розкриття та профілактики майнових злочинів поліцейські систематично проводять перевірки пунктів прийому металобрухту та місць можливого збуту викрадених кабелів.

У поточному році працівниками поліції проведено 158 рейдів та відпрацювань таких місць. За їх результатами виявлено п’ять нелегально працюючих пунктів прийому металобрухту. Відносно порушників складені адміністративні матеріали за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

Якщо ви стали свідком крадіжки кабельно-провідникової продукції, володієте інформацією щодо нелегальної роботи пунктів прийому металобрухту або осіб, які проводять підозрілі роботи з обладнанням телекомунікаційної мережі, демонтажу кабелів звертайтесь до найближчого територіального підрозділу поліції або телефонуйте на «102».

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux