Портал в режимі тестування та наповнення
Як подолати моральні травми, кумулятивний стрес та вигоряння: у Запоріжжі відбувся психологічний семінар для поліцейських
Опубліковано 10 листопада 2023 року о 18:04

Власним досвідом щодо психологічної та духовної підтримки правоохоронців ділилися іноземні експерти - капелан управління шерифу округу Форсайт, штат Джоржія, США, інструктор-викладач капеланської програми ІСРС Алекс Герасимов та ветеран війни у В’єтнамі, практикуючий хірург та власник приватної клініки доктор Лері Андерсон.

Захід відбувся за підтримки громадського формування «Капеланський патруль» в Запорізькій області. У семінарі взяли участь керівники та особовий склад апарату і територіальних підрозділів запорізької поліції.

Старший капелан по Запорізькій області Ігор Корнієнко представив почесного гостя заходу - Лері Андерсона та наголосив, що він багато робить для нашої країни: у медіапросторі висвітлює реальну картину подій в Україні, надає допомогу у медичній та психологічній реабілітації наших бійців та вимушених переселенців.

Алекс Герасимов зазначив, що вже 25 років живе в США, але народився у Донецьку, тому гаряче вболіває за долю України, яка наразі бореться за свободу та незалежність. Він розповів присутнім історію виникнення капеланського руху та про практичний досвід їхньої співпраці з американською поліцією. П’ять років тому аналогічний проєкт був розпочатий з патрульною поліцією у Маріуполі. Потім - Луганськ, Рівне, Київ… Наразі поліцейські капелани працюють у 12 областях нашої держави. Своїми пріоритетними завданнями вважають духовну підтримку правоохоронців та їхніх родин, наставництво та навіть волонтерську допомогу тим, хто цього потребує.

«Для мене моя робота – це служіння правоохоронним органам, а девіз – бути поруч з тими, хто потребує допомоги, - наголошує капелан шерифів. - Поліцейські щодня стикаються з горем і болем людей. На жаль, отримані емоції та стрес - то не одяг, який можна зняти й залишити на роботі. Моральні травми накопичуються, виникає кумулятивний стрес та вигоряння. Як наслідок людина відсторонюється від інших, не може самотужки подолати проблему. Тому ми маємо заглянути їй в очі та зрозуміти, що відбувається, надати необхідну підтримку».

На завершення зустрічі спікери акцентували увагу на тому, що попереду – плідна співпраця, спільні проєкти, спрямовані на підтримку морального духу правоохоронців.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux