Портал в режимі тестування та наповнення
Вступна кампанія в дії: під час «майстер-класу» з криміналістики запорізькі поліцейські запросили старшокласників на навчання до вишів МВС
Опубліковано 14 березня 2023 року о 12:21

Майбутні випускники однієї зі шкіл Запоріжжя ознайомилися з роботою криміналістів. Про специфіку діяльності, а також умови вступу до закладів освіти розповіли працівники відділу криміналістичного забезпечення обласного главку поліції.

Вже березень, тож незабаром перед учнями випускних класів постане один із найважливіших виборів у житті – вибір майбутньої професії. Зараз школярі прагнуть самовизначитися, тож обізнаність про роботу підрозділів органів досудового розслідування їм може стати в нагоді. 

У рамках профорієнтаційної діяльності до майбутніх здобувачів вищої освіти завітали спеціалісти-криміналісти ГУНП в Запорізькій області. 

Фахівець із більш ніж 28-річним практичним стажем Олександр Тоцький розповів старшокласникам про криміналістику як галузь науки в цілому, окреслив обов’язки, покладені на працівників їхнього підрозділу, ознайомив із вмістом криміналістичної валізи. 

Окрему увагу підлітків зупинив на документуванні наслідків воєнних злочинів в умовах повномасштабного російського вторгнення, пояснив, як відбувається збір речових доказів воєнних злочинів.

Начальник відділу криміналістичного забезпечення обласної поліції Ольга Скиртач разом із своїми колегами провела для школярів майстер-клас із дактилоскопії. Спеціалісти продемонстрували, як правильно виявляти сліди відбитків рук на різних поверхнях. 

 

«Народжуючись, кожна дитина отримує малюнок на пальчиках, який залишається унікальним на все життя. Помітити чіткі сліди на предметах від цього унікального малюнку дуже важко, але можливо. Наприклад, їх можна виявити за допомогою кисті та спеціального магнітного порошку», - запевнила керівниця служби. 

Саме цей етап заняття школярам запам’ятався найбільше. Вони змогли ще ближче ознайомилися з роботою професіоналів, спробувати самостійно «відкатати пальчики» та роздивитись під лупою будову візерунку своїх відбитків.

Наприкінці заходу поліцейські показали випускникам навчальний фільм про роботу спеціалістів-криміналістів, а також ознайомили школярів із переліком закладів вищої освіти МВС України, які здійснюють підготовку таких фахівців.

Поліція Запорізької області нагадує, що більш детальну інформацію про умови вступу до вишів можна дізнатися на сайті https://osvita.np.gov.ua, а також у працівників підрозділів кадрового забезпечення ГУНП в Запорізькій області за номерами телефонів (050) 341-41-02, (050) 341-41-07.  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux