Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція встановлює обставини ДТП, в якій постраждала неповнолітня пішохідка
Опубліковано 14 березня 2023 року о 12:57

Дорожньо-транспортна пригода сталася 13 березня близько 15:30 у Вознесенівському районі. В рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці з’ясовують причини аварії, а також закликають усіх учасників дорожнього руху бути взаємоввічливими та неухильно дотримуватися правил безпеки на автошляхах.

На місці події працювали слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту та працівники Управління патрульної поліції.

Попередньо встановлено, що 51-річний водій «Mercedes-Benz» під час руху по бульвару Шевченка у напрямку вулиці Перемоги допустив наїзд на 16-річну місцеву мешканку, яка у швидкому темпі перетинала проїжджу частину поблизу перехрестя бульвар Шевченка – вулиця Патріотична.

У результаті автопригоди дівчина отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована.

За результатами медичного огляду керманич іномарки тверезий.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 (Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф до 85 тисяч гривень або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Поліція звертається до свідків ДТП із проханням відгукнутись та звернутись за номерами телефонів: 050-271-87-84, 098-590-65-92 (слідчий) або 102.

Правоохоронці наполягають на неухильному дотриманні правил дорожнього руху. Безпечна швидкість руху, дотримання дистанції, врахування часу доби, стану дорожнього покриття та використання денних ходових вогнів - значно зменшує ризик потрапляння в ДТП.

Шановні пішоходи, переходьте дороги виключно у встановлених місцях, попередньо переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли ваші наміри. Для позначення себе на дорозі обов’язково використовуйте світлий одяг чи спеціальні жилети, світловідбивні елементи у вигляді нашивок, наліпок, браслетів тощо.

Будьте уважні і обережні на дорозі!

Нагадаємо: На Запоріжжі поліція розслідує смертельну ДТП


Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux