Портал в режимі тестування та наповнення
Відпрацювання нелегального ринку підакцизної продукції: запорізькі поліцейські вилучили понад 700 літрів алкоголю та майже 700 пачок цигарок
Опубліковано 10 червня 2023 року о 11:09

З початку червня правоохоронці проінспектували понад дві сотні об’єктів роздрібної торгівлі. До адміністративної відповідальності притягнуто 26 правопорушників та відкрито 1 кримінальне провадження. Такі результати профілактичних заходів, спрямованих на запобігання порушенням у сфері реалізації підакцизної групи товарів, що й надалі тривають в місті та області. 

З метою недопущення потрапляння на споживчий ринок алкогольної та тютюнової продукції сумнівної якості, вживання якої може бути небезпечним для життя та здоров’я громадян, з числа правоохоронців створені спеціальні групи для перевірок місць, де може здійснюватись незаконне виготовлення, зберігання або реалізація підакцизної продукції.

До робочих груп, які здійснюють вказане інспектування, залучені поліцейські офіцери громад та дільничні, працівники регіонального Управління стратегічних розслідувань, відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в області, груп реагування патрульної поліції.

«З початку поточного місяця правоохоронці проінспектували понад 200 об’єктів роздрібної торгівлі, серед яких: ринки, магазини, кіоски тощо. За результатами перевірок виявлено низку порушень правил торгівлі алкогольними напоями й тютюновими виробами (ст. 156 КУпАП), з них: 4 – торгівля підакцизними товарами без ліцензії або марок акцизного збору; 7 – продаж підакцизних товарів у заборонений рішенням органу місцевого самоврядування час доби, 4 - торгівля з рук або на не відведених для цього територіях», - повідомив начальник відділу превенції Запорізького районного управління поліції Віктор Малюта.

Також виявлено 6 порушень порядку провадження господарської діяльності (ст. 164 КУпАП) та 5 фактів виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (ст. 176 КУпАП).

8 червня під час відпрацювання інформації за операцією «Акциз» дільничний офіцер поліції разом зі співробітниками УСР в Запорізькій області в одному із гаражів по вулиці Історичній виявили полімерні ємності з рідиною із запахом спирту. 39-річний власник приміщення пояснив, що зберігав спирт з метою подальшого продажу. За результатами слідчих дій вилучено близько 600 літрів рідини невідомого походження.

За фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження. Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Заходи по відпрацюванню нелегального ринку підакцизної продукції тривають.

Нагадаємо: На Запоріжжі поліція викрила браконьєра з незаконним уловом риби на понад 183 тисячі гривень

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux