Портал в режимі тестування та наповнення
Упродовж  першого півріччя у Запоріжжі  мобільні групи поліції  з протидії домашньому насильству відреагували на понад 800 викликів
Опубліковано 14 липня 2022 року о 10:15

За результатами проведених перевірок, до адміністративної відповідальності притягнуто  358 кривдників. З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення їх повторності, працівники поліції винесли понад 470 термінових заборонних приписів. 

На території Запоріжжя продовжують роботу екіпажи мобільних груп реагування поліції на факти вчинення домашнього насильства.  Як у мирний час, так і в період війни поліцейські реагують на кожне повідомлення про вчинення домашнього насильства та притягують порушників до адміністративної відповідальності. 

Так, 10 липня близько 20:25 працівники мобільної групи отримали повідомлення від мешканки Вознесенівського району Запоріжжя про те, що її колишній чоловік вчинив сварку та потрощив вдома меблі. На вказану заявницею адресу для з’ясування обставин події прибули працівники сектору протидії домашньому насильству Запорізького районного управління поліції. Вони припинили протиправні дії агресора та забезпечили безпеку жінки. Поліцейські підтвердили факт домашнього насильства фізичного та психологічного характеру. Відносно кривдника було складено адміністративний матеріал за фактом вчинення домашнього насильства (за статтею 173-2 КУпАП). З метою припинення та недопущення протиправних дій правоохоронці винесли порушнику терміновий заборонний припис. 

В ніч з 7 на 8 липня працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства отримали повідомлення про знайдену дитину в Хортицькому районі міста. У нічний час, в ході патрулювання території району, працівники патрульної поліції виявили неподалік житлового будинку по бульвару Будівельників коляску з 2-річним хлопчиком, який залишився без догляду дорослих. Працівники мобільної групи оформили відповідні документи для поміщення малюка до медичної установи. 

В подальшому поліцейські встановили батьків покинутої дитини та їх місцезнаходження. Обидва перебували в стані алкогольного сп’яніння та вели себе неадекватно. Відносно матері малюка було складено протокол за статтею 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей)  Кодексу України про адміністративні правопорушення.  

11 липня близько 17:15 працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства отримали повідомлення від мешканки Вознесенівського району про те, що чоловік в стані алкогольного сп’яніння вчинив сварку. На місці події поліцейські встановили, що подібні дії фізичного та психологічного характеру він чинить не вперше. Відносно кривдника складений адміністративний матеріал за фактом вчинення домашнього насильства повторно протягом року (ч. 2 ст. 173-2 КУпАП) та винесений терміновий заборонний припис. 

Загалом, протягом шести місяців 2022 року працівники мобільних груп забезпечили реагування на понад 800 повідомлень, пов’язаних з домашнім насильством. За результатами проведених перевірок було підтверджено 358 таких фактів. Відносно 305 правопорушників поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або не проходження корекційної програми) КУпАП, у тому числі 17 – за порушення термінового заборонного припису. З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення їх повторності, працівниками поліції було винесено понад 470 термінових заборонних приписів. 

Також під час виконання службових обов'язків представники мобільних груп надають постраждалим особам психологічну підтримку, а у разі необхідності – домедичну допомогу з подальшим влаштуванням до відповідних спеціалізованих закладів або інших безпечних місць.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція викрила у ще одному особливо тяжкому злочині  підозрюваного у вбивстві двох людей  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux