Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція викрила у ще одному особливо тяжкому злочині   підозрюваного у вбивстві двох людей 
Опубліковано 13 липня 2022 року о 14:35

Під тягарем доказів, фігурант зізнався, що у грудні 2017 року він позбавив життя 81-річну пенсіонерку. Зловмисник вказав місце, де викинув тіло жертви, намагаючись приховати свої дії.  Йому загрожує довічне позбавлення волі. 

Як повідомлялось раніше, на початку травня 2022 року, поліцейські виявили розчленоване  тіло невідомого чоловіка. Було встановлено, що загиблим є заявлений в розшук у вересні 2021 року 39-річний житель Запоріжжя.  

Працівники поліції провели низку слідчо-оперативних заходів і вийшли на шлях зловмисника. Ним виявився шкільний товариш потерпілого, 1983 року народження. 

В подальшому він зізнався ще в одному вбивстві – матері потерпілого і в тому, що тіло 72-річної жінки закопав на городі за місцем її мешкання.

Проте, як виявилось, це не всі злочинні епізоди зловмисника. В ході проведення досудового розслідування вбивства фігурантом свого приятеля та його матері, слідчими було здобуто матеріали про ще один його злочин. 

«Встановлено, що у грудні 2017 року підозрюваний винаймав кімнату в будинку по вулиці Остапа Вишні та в ході конфлікту скоїв вбивство її власниці 1936 року народження. Наразі слідству відомо, що чоловік вистрелив у жінку з  пістолету «Форт-12», а наступного дня, щоб приховати сліди злочину, розчленив її тіло пилкою та у  мішках викинув на території кар’єру на території Дніпровського району Запоріжжя», - розповів заступник начальника Управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області Дмитро Аніщенко. 

В ході подальших слідчих дій за цим фактом, 9 липня 2022 року підозрюваний вказав місце, де заховав останки тіла жертви. 

Наразі слідчим, за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури, фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) п. 9, п. 13 ч. 2 ст. 115 (Умисне  вбивство, вчинене з метою приховати інше кримінальне правопорушення та вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція інкримінованих статей передбачає довічне позбавлення волі.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux