Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі водні поліцейські викрили двох браконьєрів
Опубліковано 15 листопада 2022 року о 18:09

Злочинні дії фігурантів завдали збитків екосистемі на суму понад 32 тисячі гривень. Відносно порушників складені адміністративні протоколи. За фактом незаконного заняття рибним промислом відкрито кримінальне провадження. 

14 листопада працівники сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького районного управління поліції ГУНП в області спільно зі співробітниками Державного агенства рибного господарства під час патрулювання акваторії річки Дніпро в районі смт Малокатеринівки виявили двох чоловіків, які здійснювали вилов біоресурсів з порушенням природоохоронного законодавства. На місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції № 6 (Запорізького) ЗРУП.

Правоохоронці встановили, що двоє чоловіків, 1984 і 1988 років народження, на риболовному баркасі за допомогою сітки незаконно виловлювали рибу. Під час огляду вилучені незаконно добуті біоресурси (серед них - карп, щука, судак), а також заборонене знаряддя вилову – ліскову сітку довжиною 180 метрів та плавзасіб.

Внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства державі завдано шкоду у розмірі понад 32 тисяч гривень.

За грубе порушення правил рибальства відносно чоловіків складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, за фактом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 (Незаконне заняття рибним, тваринним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України, відкрито кримінальне провадження.

За скоєне рибалкам загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі до трьох років. Досудове розслідування триває.

Поліція закликає громадян дотримуватись встановленого природоохоронного законодавства. Якщо Ви стали свідком незаконного вилову чи збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову - повідомляйте про це на лінію «102».

Нагадаємо: У Гуляйполі поліцейські викрили мародера, який систематично обкрадав односельчан

Відділ комунікації поліції Запорізької області





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux