Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі внаслідок ДТП загинула пішохідка – слідчі відкрили кримінальне провадження
Опубліковано 12 січня 2023 року о 15:32

Подія сталася вчора ввечері у Хортицькому районі міста. Водійка іномарки скоїла наїзд на дівчину, яка переходила дорогу по пішохідному переходу. Постраждала отримала травми, не сумісні з життям. За цим фактом триває досудове розслідування.

11 січня близько 17:25 до відділу поліції № 5 Запорізького районного управління надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду з постраждалою. На місце події прибули слідчі з розслідування злочинів у сфері транспорту та працівники швидкої медичної допомоги.

У результаті проведених першочергових слідчих дій встановлено, що 24-річна водійка автомобіля "Ауді" під час руху по вулиці Хортицьке шосе скоїла наїзд на 20-річну місцеву мешканку, яка перетинала проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу  


Внаслідок аварії від отриманих тілесних ушкоджень пішохідка померла в кареті швидкої допомоги.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Поліція звертається до свідків ДТП або водіїв транспортних засобів, які мають відеозаписи, що стосуються вказаної події, з проханням звернутися до органів поліції за телефонами (097) 116-30-42 або 102.

Поліцейські вкотре закликають усіх учасників дорожнього руху бути уважними та дотримуватись Правил дорожнього руху. Водії зобов’язані дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та, за можливості, утримуватися від поїздок у нічний час. Пішоходи, в свою чергу, повинні переходити проїжджу частину виключно у спеціально відведених для цього місцях, а під час руху у темний час доби та в умовах недостатньої видимості - зобов’язані використовувати світлоповертальні (флікери) елементи на одязі.

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейські розшукують винуватця ДТП зі смертельними наслідками

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux