Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські та журналісти перевіряли дотримання карантинних обмежень у найбільшому торгівельному комплексі міста
Опубліковано 09 грудня 2021 року о 16:46

9 грудня поліцейські Запорізького районного управління поліції за участі представників регіональних засобів масової інформації провели спільний рейд щодо дотримання правил карантину та наявності Covid-сертифікатів у продавців та відвідувачів  торгівельного центру.

Наявність та справжність COVID-сертифікатів поліцейські перевірили за допомогою  відповідного програмного забезпечення  на службових планшетах.

«Нагадуємо, що з 6 грудня на території Україні набрали чинності посилені карантинні обмеження. 24 листопада Кабінет Міністрів постановою № 1240 вніс зміни до постанови № 1236, посиливши карантинні обмеження, зокрема для невакцинованих громадян. Відтепер «жовтий» COVID-сертифікат не буде чинним для роботи та відвідування громадських закладів на червоному рівні епіднебезпеки. Для дотримання карантинних вимог співробітники громадських закладів мають перевіряти у відвідувачів усі COVID-сертифікати в спосіб зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія». Без перевірки та зчитування COVID-сертифікат не вважається наданим та перевіреним. У разі відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від 34 до 170 тисяч гривень»,  - розповів дільничний офіцер поліції Запорізького районного управління Володимир Агарков.

Цього разу під час заходу порушень не зафіксовано. Разом з тим, поліцейські провели роз’яснювальну роботу щодо необхідності дотримання карантинних вимог, нагадали працівникам та відвідувачам закладів про обов’язкове використання засобів індивідуального захисту та антисептиків, дотримання безпечної дистанції.  

Щодня таку роботу проводять близько 70 рейдових мобільних груп з числа працівників поліції, Держпродспоживслужби, Укратрансбезпеки, санітарних лікарів та органів місцевого самоврядування. Тільки за минулу добу задокументовано 107 правопорушень,  з них 26 адміністративних протоколів складено за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей) та винесена 81 постанова за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП (перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без захисних масок).

Поліція закликає запоріжців та  гостей міста з розумінням ставитися до карантинних перевірок і дотримуватися протиепідемічних заходів. 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux