Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські затримали зловмисника, який на вулиці підірвав гранату
Опубліковано 30 жовтня 2022 року о 09:30

Учора о 20:20 спокій містян сколихнув гучний звук вибуху. Пропри це, сигналу тривоги не було. Як виявилось, винуватцем події став 42-річний місцевий чоловік, який у стані алкогольного сп’яніння підірвав гранату просто на вулиці. Його затримав наряд Управління патрульної поліції, обставини ситуації встановлювала слідчо-оперативна група.

Для стривоженого населення Запоріжжя, яке ледь не щодня потерпає від ворожих обстрілів, кожен гучний звук може означати «приліт». Однак цього разу загрозливу для життя та здоров‘я людей ситуацію створив мешканець Дніпровського району, який пізно увечері розгулював неподалік від своєї домівки. Під дією алкоголю чоловік чіплявся до випадкових перехожих, а коли ті від нього відмахнулися, повернувся з двома гранатами в руках. Налякані люди кинулися врозтіч, один з очевидців одразу ж зробив повідомлення про озброєну людину на номер 102. Та поки найближчий наряд поліції мчав на виклик, зловмисник буквально за хвилину підірвав гранату. Жертвою вибуху став тільки сам - отримав осколкові поранення.

Пошкоджено неподалік розташований кіоск.

На місце події негайно прибули працівники УПП, слідчо-оперативна група, викликано карету швидкої для надання медичної допомоги постраждалому.

Неподалік правоохоронці виявили та вилучили другу гранату РГД-5, яку зловмисник випустив з рук під час вибуху.

На цей час фігурант перебуває в одному з медзакладів.

Йому інкримінують злочин, передбачений ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловіка затримано на підставі статті 208 Кримінального-процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу після виходу з медичного закладу, де він наразі перебуває під охороною. За скоєний злочин найближчі 3-7 років зловмисник проведе в ув‘язненні.

Слідчі дії тривають під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури. Встановлюється походження боєприпасів у фігуранта.

З огляду на цю подію поліція вкотре наголошує на необхідності перевірочних заходів в умовах воєнного стану. Отже, цілком доцільними й результативними є ретельні огляди транспортних засобів та перевірка громадян на блокпостах, робота посилених патрулів, проведення оперативно-профілактичних відпрацювань населених пунктів, а також заходи щодо вилучення зброї та боєприпасів із нелегального обігу.

Поліція Запоріжжя щодня докладає зусиль, аби підтримувати безпеку й правопорядок у місті.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux