Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські взяли участь у тренінгу зі стресостійкості
Опубліковано 29 жовтня 2022 року о 14:54

Правоохоронці отримали корисний досвід щодо подолання стресу, знання, уміння та навички з надання психологічної допомоги собі та особам, які перебували та все ще перебувають у небезпеці.

В сучасних умовах українці стикнулися із нетиповими для мирного часу проблемами. Події в Україні розгортаються із шаленою швидкістю. Масовані обстріли, пораненні, загиблі викликали справжній шок у всіх. Війна стала надто близькою, торкнулася кожного. Багато родин відчули біль втрати близької людини або тяжке очікування звістки від зниклих безвісти. Стурбовані стрімкими змінами у своєму житті й вимушені переселенці. Даються взнаки невизначеність у своєму майбутньому, втрата майна і оточення, неочікувана зміна місця проживання, проблеми пошуку житла та роботи.

З метою надання допомоги кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну, Першою Леді Оленою Зеленською ініційовано проєкт «Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» 

Програма забезпечення вільного доступу до якісних послуг з психічного здоров’я та підтримки успішно втілюється в підрозділах Національної поліції України.

Так, 29 жовтня в рамках реалізації проєкту психологи відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Запорізькій області повели групові заняття з поліцейськими. Мета заходу – навчити методам стабілізації психіки в умовах непередбачуваних обставин та вмінню надавати психологічну допомогу.

Тренінг включав теоретичну й практичну частини.

Психологи разом з правоохоронцями розглянули поняття «стрес», його вплив на емоційний стан людини, методи зняття психологічної напруги та як активізувати свої внутрішні ресурси й потурбуватися про своє психологічне здоров’я.

Під час зустрічі психологи та поліцейські обмінялися думками й досвідом, розповіли, як змінилася їхня робота після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, про проблеми, з якими найчастіше стикаються, визначили найбільші виклики, що нині існують.

Окрім того, обговорили методики у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, які можна реалізувати для допомоги собі, підтримки колег або цивільних громадян.

Так, учасників зустрічі ознайомили з сучасною ізраїльською моделлю подолання стресу «Basic PH», яка має допомогти кожному знайти свій психологічний канал для зняття психологічної напруги та повернути внутрішню рівновагу та стабільність.

У практичній частині тренінгу поліцейські спробували на собі проективний метод «Чотири стихії». Завдяки йому вони навчились знаходити звичні для себе способи реагування на стресові умови та засоби їх подолання.

Цей захід надав поліцейським корисний досвід моделі психологічної допомоги, знання, уміння та навички з надання допомоги собі та особам, які перебували та все ще перебувають у небезпеці.

Нагадаємо: Поліцейські та представники робочих груп ПРООН у Запорізькій області визначили пріоритетні вектори співпраці.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux