Портал в режимі тестування та наповнення
Нелегал майже три роки переховувався в Україні: запорізькі міграційники повернули «гостя» на його батьківщину
Опубліковано 29 жовтня 2022 року о 14:15

Всупереч вимогам українського законодавства громадянин Таджикистану нелегально проживав на території нашої держави понад дозволений термін. Правоохоронці виконали рішення суду про примусове видворення правопорушника до країни походження.

35-річний іноземець своєчасно не повернувся на батьківщину та з травня 2020 року перебував в Україні у нелегальному статусі. Близько трьох років чоловік переховувався від органів правопорядку.

Викрили порушника міграційного законодавства у вересні поточного року працівники міграційної поліції. Іноземця притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні порушення. Відповідно до постанови нелегал повинен протягом місяця повернутись до країни походження.

Чоловік проігнорував цю вимогу та ухилявся від перспективи виїзду за межі нашої держави. Правоохоронці розшукали порушника та звернулись до суду з питанням щодо його примусового видворення з території країни. Суд задовольнив клопотання та виніс відповідне рішення.

28 жовтня на виконання ухвали Комунарського районного суду працівники управління міграційної поліції спільно з представниками УДМС в Запорізькій області здійснили контрольоване доставлення фігуранта до Пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні. Там чоловік перебуватиме до моменту поновлення дозвільних документів для повернення в республіку Таджикистан. Вподальшому, протягом трьох років йому заборонено перетинати кордон нашої держави.

Поліція Запорізької області продовжує цільові профілактичні заходи, спрямовані на виявлення порушень у сфері міграційного законодавства, в тому числі - викриття іноземців, які незаконно перебувають на території держави.

Нагадаємо: У Запоріжжі тривають профілактичні заходи поліції щодо недопущення кримінальних та адміністративних правопорушень іноземцями

Відділ комунікації поліції в Запорізькій області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux