Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські викрили три підпільні гральні заклади
Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 19:02


Вилучено понад 30 одиниць гральної та комп’ютерної техніки на 400 тисяч гривень, документи та готівкові кошти, виручені від незаконної діяльності. Встановлюються організатори незаконного бізнесу. Тривають слідчі дії.

На території Запорізької області тривають заходи, спрямовані на виявлення та закриття закладів, які функціонують всупереч Закону України “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор” та надають незаконні гральні послуги.

У результаті проведених відпрацювань і санкціонованих обшуків на території Дніпровського та Олександрівського районів слідчі Запорізького РУП спільно з співробітниками ВЗІСД ГУНП в Запорізької області за силової підтримки спецпризначенців БПОП задокументували та припинили діяльність трьох об’єктів незаконного грального бізнесу.

«Заклади працювали у закритому режимі з дотриманням суворої конспірації та надавали охочим доступ до азартних ігор із використанням комп’ютерної техніки та програм-симуляторів гральних автоматів через мережу Інтернет. Проте, доступ могли отримати лише «перевірені» клієнти за попередньою домовленістю з адміністратором. Приміщення були оснащенні відеоспостереженням, а працівники закладів мали спеціальні інструкції як діяти на випадок появи правоохоронців», - повідомив начальник Запорізького районного управління поліції Володимир Мателега.

На момент візиту правоохоронців у гральних залах перебували відвідувачі, які отримували нелегальні гральні послуги.

Під час слідчих дій працівники поліції виявили та вилучили 23 системні блоки, 9 ігрових автоматів, гральний стіл-рулетку, систему відеонагляду, грошові кошти, а також документацію та чорнові записи, що підтверджують факт незаконного зайняття гральним бізнесом.

Заходи проводились у рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст.203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України, під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Вилучене гральне обладнання направлено на проведення експертного дослідження.

Наразі вживаються заходи щодо накладення арешту на тимчасово вилучене майно та встановлюється коло осіб, причетних до організації незаконної діяльності.

Також вирішується питання про притягнення до відповідальності за ст. 181 (Азартні ігри) Кодексу України про адміністративні правопорушення відвідувачів підпільних закладів. Їм загрожує штраф до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грального приладдя, а також грошей, речей та інших цінностей, що є ставкою у грі, або без такої.

Нагадаємо: «Ані дров, ані грошей»: у Запоріжжі оперативники викрили інтернет-шахрая.

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux