Портал в режимі тестування та наповнення
«Ані дров, ані грошей»: у Запоріжжі оперативники викрили інтернет-шахрая
Опубліковано 06 жовтня 2022 року о 17:01

Аферу з продажу деревини організував раніше судимий місцевий житель. Він розміщував на інтернет-сайті фейкові оголошення про продаж деревини та, отримавши гроші, зникав зі зв’язку. Правоохоронці встановлюють постраждалих від шахрайства. 

«На одну із таких рекламних пропозицій натрапив 37-річний житель Вільнянського району. Чоловік замовив дрова, вніс передплату на банківський рахунок, однак товару так і не отримав. Наразі відомо про сімох таких потерпілих», - розповів начальник відділу поліції № 4 Запорізького РУП Євген Щербина. 

У рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, поліцейські провели низку першочергових слідчих та оперативно-розшукових заходів. Вони встановили власника банківської картки, на яку здійснювались передплати за неіснуючий товар, та переглянули відеозаписи з місць зняття коштів.

На підставі отриманих доказів співробітники кримінальної поліції спільно зі слідчими відділу № 4 Запорізького РУП провели санкціонований обшук території домоволодіння 32-річного раніше судимого за майнові злочини чоловіка.

У результаті заходів правоохоронці виявили та вилучили речові докази, які доводять його причетність до вчинення шахрайства - сім-карти, платіжні картки різних банків та мобільний телефон.

Слідчі дії проводилися під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Найближчим часом фігуранту буде повідомлено про підозру. Йому загрожує штраф до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Наразі поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів.

Поліція Запорізької області закликає: якщо ви стали жертвою аферистів з продажу дров, звертайтесь за телефонами: 068-442-43-20 або «102».

Не довіряйте ви­пад­ко­вим лю­дям, сум­нівним ого­ло­шен­ням у со­ці­аль­них ме­ре­жах. Зав­жди пе­ре­ві­ряй­те ін­форма­цію, ці­кав­тесь від­гу­ка­ми ін­ших по­куп­ців, не пе­ре­ка­зуй­те кош­ти на­пе­ред за то­ва­ри та пос­лу­ги. Бе­ре­жіть свої за­ощад­ження!

Нагадаємо: Поліцейські Запоріжжя протидіють незаконній вирубці деревини.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux