Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські викрили трьох крадіїв
Опубліковано 19 червня 2023 року о 17:27

У вихідні дні двоє чоловіків розукомплектували кондиціонери в торгових кіосках Хортицького району. Ще один зловмисник обікрав дачний будинок у Запорізькому районі. Оперативники встановили правопорушників та вилучили частину викраденого майна. Наразі фігурантів перевіряють на причетність до інших аналогічних злочинів на території міста та області.

18 травня до відділу №5 Запорізького райуправління поліції звернулись двоє підприємців щодо крадіжки особистого майна. Громадяни повідомили, що вночі невідомі особи розібрали зовнішні блоки трьох кондиціонерів та заволоділи складовими частинами. Сума завданих потерпілим збитків складає 56 тисяч гривень.

На місці події поліцейські зібрали необхідну інформацію, опитали можливих свідків та відпрацювали територію в районі вчинення злочину. Того ж дня за результатом оперативно-пошукових заходів працівники кримінальної поліції встановили причетність до крадіжки двох раніше судимих за майнові злочини переселенців з тимчасово окупованих територій, 1976 та 1994 років народження. Старший з чоловіків тільки місяць тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення квартирної крадіжки.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисники ретельно готувалися до злочину. 17 червня вони залізли на дах торгового ряду та демонтували з’єднувальну трубку одного з кондиціонерів. Переконавшись, що їх дії залишились непоміченими, наступної ночі спільники викрали комплектуючі кондиціонерів та збули їх за низькими цінами.

За результатом відпрацювання гаражів та місць скупу оперативники встановили покупця краденого та вилучили речові докази.

Аналогічний злочин стався на території обслуговування відділу поліції № 6 Запорізького РУП. Оперативники підрозділу викрили 22-річного зловмисника, який 14 червня обікрав дачний будинок у селищі Кушугум. Скориставшись відсутністю господарів, зловмисник за допомогою підручних засобів пошкодив металеву решітку, віджав вікно та проник до оселі, звідки викрав тепло вентилятор, шліфувальну машинку та світлодіодний світильник. Молодик вже має кримінальний досвід та відбував умовний термін покарання за вчинення квартирних крадіжок.

Правопорушник добровільно видав правоохоронцям викрадене майно, яке не встиг продати. Після проведення слідчих дії його буде повернуто власнику.

Наразі слідчі під процесуальним керівництвом Дніпровської та Запорізької окружних прокуратур вирішують питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, та обрання їм запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські викрили крадія кабельної продукції

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux