Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські припинили діяльність підпільного грального закладу
Опубліковано 22 липня 2023 року о 14:06

Правоохоронці перевірили інформацію від небайдужих громадян про функціонування ігрового закладу, задокументували протиправну діяльність та вилучили речові докази нелегального бізнесу. Відносно гравця-відвідувача склали адміністративні матеріали. Досудове розслідування триває.

На території Запорізької області тривають заходи, спрямовані на виявлення та закриття закладів, які функціонують всупереч Закону України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» та надають незаконні гральні послуги.

Співробітники сектору превенції відділу поліції №2 Запорізького райуправління отримали інформацію від мешканців Олександрівського району про незаконну діяльність грального закладу в приміщенні нефункціонуючого кафе.

У ході подальшої перевірки інформація підтвердилася. Слідчі та дільничні офіцери територіального підрозділу поліції під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури провели санкціонований обшук у зазначеному закладі.

Нелегальний об’єкт грального бізнесу функціонував у режимі конспірації, доступ до азартних ігор клієнти отримували лише за попередньою домовленістю з адміністратором.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили речові докази здійснення незаконної діяльності: 8 ігрових автоматів, монітор, детектор грошових купюр, чорнові записи та грошові кошти, отримані злочинним шляхом. Усю вилучену техніку направлено на дослідження.

На момент візиту правоохоронців у закладі перебували адміністратор та гравець-відвідувач. Поліцейські відносно останнього склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 181 (Азартні ігри, ворожіння в громадських місцях) Кодексу України про адміністративне правопорушення.

Триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють організаторів незаконного бізнесу та осіб, причетних до протиправної діяльності. 

Санкція статті передбачає штраф від десяти до сорока тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком на один рік. 

Нагадаємо: На Запоріжжі судитимуть чоловіка, який погрожував вбивством місцевому мешканцю

Відділ комунікації поліції Запорізького району


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux