Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Гуляйпільщини оперативно розшукали автокрадія
Опубліковано 24 липня 2023 року о 12:42

51-річний мешканець Запорізької області, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, заволодів ВАЗ-2106. Впродовж декількох годин правоохоронці розшукали транспортний засіб та затримали зловмисника. Наразі фігуранту повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

Вранці 22 липня до відділення поліції №2 (Вільнянськ) Запорізького РУП надійшло повідомлення від 31-річного чоловіка про те, що впродовж ночі викрали його автомобіль ВАЗ-2106. Не обладнаний сигналізацією транспортний засіб був залишений відчиненим біля приватного домоволодіння, а ключі від нього зберігались під сидінням.

Для оперативного встановлення місцезнаходження автомобіля та затримання його викрадача негайно були орієнтовані всі наряди та територіальні підрозділи поліції.

Вже впродовж декількох годин працівники відділення №1 Пологівського райвідділу поліції розшукали викрадений автомобіль разом із зловмисником в селі Новогригорівка Гуляйпільського району.

Правоохоронці встановили, що раніше неодноразово судимий 51-річний чоловік, перебуваючи напідпитку, заволодів ВАЗом у Вільнянську. До моменту затримання правопорушник, нехтуючи правилами дорожнього руху, роз’їжджав територією району. Зловмисника було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, відносно нього складено адміністративний протокол за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.

Цього ж дня на підставі зібраних доказових матеріалів під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури фігуранту оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: запорізькі та дніпропетровські правоохоронці викрили хабарника

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux