Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі мати та донька стали фігурантами кримінальних проваджень, відкритих поліцією за фактами використання фальшивих документів
Опубліковано 12 листопада 2021 року о 11:30

Повертаючись з відпочинку у Єгипті, в міжнародному аеропорту «Запоріжжя» жінки пред’явили підроблені довідки про отримання першої дози вакцини від COVID-19. В рамках досудового розслідування встановлюється коло осіб, причетних до виготовлення фальшивих форм первинної облікової документації щодо вакцинації.

11 листопада до відділу поліції № 3 Запорізького районного управління надійшло повідомлення, що у міжнародному аеропорту «Запоріжжя» дві громадянки 1975 та 1995 років народження, які прилетіли з Єгипту, при перетині кордону пред’явили завідомо підроблені документи, а саме довідки про  отримання щеплення першою дозою вакцини «Пфайзер».

До летовища прибула слідчо-оперативна група поліції, працівники якої провели опитування жінок. Вони виявилися родичками - матір'ю та  донькою. Під час подальших слідчих дій були вилучені недійсні документи. Поліцейські встановили, що при проходженні паспортного контролю громадянки пред’явили паспорт та довідку первинної облікової документації щодо отримання щеплення  першою дозою вакцини від COVID-19. Підозру прикордонників викликали відповіді жінок про проведення вакцинації у Запоріжжі, але ж їх довідки були видані у Києві.

Під час опитування, мати пояснила працівникам поліції, що вона та її донька не бажали вакцинуватися, але хотіли поїхати на відпочинок. Тому вирішили придбати підроблені форми первинної облікової документації, в яких мається інформація про  отримання однієї дози вакцинації вакциною Пфайзер.

За цими фактами дізнавачем поліції за процесуального керівництва прокуратури відкриті кримінальні провадження та розпочато досудове розслідування за ознаками ч. 4 ст. 358 «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» Кримінального Кодексу України. В рамках досудового розслідування встановлюється коло осіб, причетних до виготовлення фальшивих довідок.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція розслідує кримінальні провадження за фактами  спроби перетину кордону з використанням фальсифікованих документів про вакцинацію від COVID-19.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux