Портал в режимі тестування та наповнення
У Василівському районі правоохоронці знищили понад 1000 рослин конопель, які вирощувалися у теплицях
Опубліковано 01 липня 2021 року о 17:53

Вилучені кущі  відправили на дослідження. За результатами експертизи, діям 57-річного власника незаконних плантацій буде надано остаточну правову кваліфікацію. Тривають слідчі дії. 

30 червня в рамках розслідування наркозлочину, на території приватного домоволодіння у селі Шевченка Василівського району Запорізької області було проведено санкціонований обшук. Співробітники сектору дізнання районного управління поліції спільно з працівниками кримінальної поліції, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури, в ході заходів виявили теплиці, в яких вирощували коноплі.

У двох  великих спорудах, розташованих на присадибній ділянці, поліцейські нарахували 1100 рослин, які зовні схожі на коноплі. Теплиці оснащені необхідним освітленням та крапельним зрошуванням.

Вилучене направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. За його результатами діям 57-річного власника незаконної плантації буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Наразі триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель)  Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує жителям Запорізької області, що чинним законодавством заборонено незаконне вирощування маку та конопель. У разі виявлення незаконних насаджень снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин, його власнику загрожує адміністративна відповідальність (стаття 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За нелегальний посів  понад 100 рослин маку чи 10 рослин конопель передбачена відповідальність за статтею 310 Кримінального кодексу України. Санкція  - від трьох до семи років позбавлення волі.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням  повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони. Телефон «гарячої лінії»: 239-28-72,  050-465-74-51 або «102».

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux