Портал в режимі тестування та наповнення
Керівник обласної поліції обговорив питання взаємодії правоохоронців та підприємців для комфортного відпочинку громадян у курортній зоні
Опубліковано 01 липня 2021 року о 15:49

Вдруге з початку курортного сезону, за ініціативою очільника ГУНП в Запорізькій області Миколи Лушпієнка, в Кирилівці пройшла робоча зустріч з підприємцями, які надають послуги відпочиваючим на узбережжі Азовського моря.

Розглядалися питання, що стосуються безперешкодного ведення підприємницької діяльності, взаємодії з правоохоронними органами, охорони публічної безпеки та порядку а також профілактики правопорушень впродовж курортного сезону 2021. В обговоренні актуальних тем, разом з Миколою Лушпієнко взяли участь: заступник начальника ГУНП в Запорізькій області Павло Карабута, Голова Кирилівської селищної ради  Іван Малєєв,  начальник відділення поліції в річковому порту «Запоріжжя» Сергій Шмітько, керівництво Мелітопольського районного управління, а також Євген Слабишев - керівник станції поліцейської діяльності № 1 у селищі Кирилівка.

Зустріч проходила у форматі діалогу і кожен з присутніх мав можливість особисто задати питання головному поліцейському Запорізької області. Директори баз відпочинку, а також місцеві підприємці, які прийшли на зустріч, виказали задоволеність організацією роботи поліцейських. За їх думкою, постійна наявність на вулицях  достатньої кількості патрулів правоохоронців, певною мірою дисциплінує відпочиваючих і є профілактикою правопорушень. Крім цього, гості Кирилівки відчувають себе більш захищеними, бачачи активну роботу поліції.

Зі слів Кирилівського селищного голови Івана Малєєва, у зрівнянні з минулорічними сезонами, значно зменшилась кількість майнових злочинів. Він також відзначив, що на теперішній час налагоджена тісна співпраця з керівництвом станції поліції у селищі Кирилівка та всі робочі питання вирішуються ефективно.

Під час зустрічі, від підприємців не надійшло жодної скарги щодо перешкоджання веденню бізнесу з боку правоохоронців чи інших осіб.

Здебільшого, присутніх цікавили питання, що стосуються роботи в умовах карантину, розгляду наданих до поліції заяв, а також форм протидії правопорушенням, частина з яких трапляється, коли відпочиваючі перебувають у стані алкогольного сп’яніння.

На усі питання керівник запорізької поліції надав кваліфіковану відповідь та роз’яснив норми діючого законодавства. Крім того, він наголосив, що поліція зробить усе можливе задля того, щоб у цьому році підприємці не відчували тиску не від кого: «Якщо мені або моїм підлеглим надійде інформація щодо порушення законних прав підприємців, невідкладно будуть проводитись всебічні перевірки. Підприємці повинні кормити тільки свої сім’ї та сплачувати податки державі».

Разом з цим, він закликав представників бізнесу працювати в законному полі, оформити усю необхідну дозвільну документацію і не боятись перевірок.

Наприкінці зустрічі, начальник ГУНП в Запорізькій області в черговий раз підкреслив, що найголовніше завдання працівників поліції це профілактика правопорушень та організація безпечного відпочинку людей, які приїхали на оздоровлення до моря.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux