Портал в режимі тестування та наповнення
Правопорушення та події, зафіксовані поліцією з 10  по 16 січня 2022 року
Опубліковано 17 січня 2022 року о 10:09

У період часу з 10 по 16 січня  2022 року на спецлінію «102» ГУНП в Запорізькій області надійшло 772 заяви та повідомлення, які  відносяться до категорії кримінальних злочинів: правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, злочини проти життя та здоров’я особи, а також проти власності.

За вказаний проміжок часу на території міста Запоріжжя та області працівники поліції розкрили 510  кримінальних правопорушень, з яких 116 по гарячих слідах. 

Слідчими підрозділами ГУНП в Запорізькій області в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано 7 осіб: 1 – за незаконне заволодіння транспортним засобом (ст. 289 ККУ), 1 – за крадіжку (ст. 185 ККУ), 2 – за розбій (ст. 187 ККУ), 3 – за грабіж (ст. 186 ККУ).

До  3 осіб застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Поліцейські склали 67 адміністративних протоколів відносно водіїв, які порушуючи норми статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення керували, перебуваючи у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.  

За минулий тиждень, працівники мобільних груп відреагували на 111 повідомлень, пов’язаних з домашнім насильством. Відносно 33 правопорушників складено адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП. З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівники поліції винесли 49 термінових заборонних приписів. Одним з основних завдань працівників поліції у протидії домашньому насильству є роз’яснення громадянам того, що приховування подібних фактів є помилкою і робить можливим скоєння тяжких злочинів у майбутньому.

Правоохоронці не тільки здійснювали реагування на заяви та повідомлення про правопорушення, але й проводили превентивну роботу по збереженню громадського порядку і запобіганню поширення коронавірусної інфекції на території області.

З 10 по 16 січня 2022 року працівники поліції склали 44 адміністративні протоколи за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм (ч.1 ст.44-3 КУпАП) та винесли 262 постанови на місці вчинення адміністративного правопорушення за перебування в громадських будівлях та транспорті під час карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту (ч.2 ст.44-3 КУпАП).

Нагадаємо: За минулий рік запорізькі працівники сектору з протидії домашньому насильству відреагували на майже 3 тисячі викликів містян  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux