Портал в режимі тестування та наповнення
За минулий рік запорізькі працівники сектору з протидії домашньому насильству відреагували на майже 3 тисячі викликів містян
Опубліковано 12 січня 2022 року о 14:54

Відносно більше 800 домашніх кривдників складені адміністративні матеріали та винесено близько 1200 термінових заборонних приписів.

Основними завданнями працівників мобільних груп з реагування на факти домашнього насильства є оперативне та якісне реагування, надання комплексної допомоги постраждалим особам, а також проведення превентивної роботи з кривдниками. 

Так, впродовж минулого року працівники сектору відредагували на майже  три тисячі  повідомлень, пов’язані з домашнім насильством. За результатами проведених перевірок, була підтверджена майже тисяча  фактів домашнього насильства. Відносно 834 правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП, у тому числі 48 за порушення термінового заборонного припису. З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції було винесено майже 1200 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

Протягом 2021 року слідчими підрозділами міста Запоріжжя, за ініціативи  працівників сектору з протидії домашньому насильству, 13 кримінальних проваджень, відкритих за фактами систематичного домашнього насильства (ст. 126-1 КК України) та 5 (за ст. 390-1 «Порушення вимог обмежувального припису» КК України) направленні до суду з обвинувальним актом.

У територіальних підрозділах на профілактичному обліку за вчинення домашнього насильства перебуває більше двох тисяч осіб.

Також працівниками мобільних груп було задокументовано більше ста адміністративних правопорушень за статтею 183 КУпАП за завідомо неправдивий виклик спеціальних служб, а також майже 30 адміністративних правопорушень за статтею 184 КУпАП щодо неналежного виконання батьківських обов’язків.

Працівники поліції звертаються до громадян, які стали свідком або жертвою домашнього насильства, не замовчувати ці факти.  Для отримання допомоги та консультацій завжди можна зателефонувати до правоохоронних органів, соціальних служб або системи безоплатної правової допомоги:

- «гаряча лінія» Національної поліції в Україні 0-800-500-202

- «гаряча лінія» Кабінету Міністрів України «15-47»

- всеукраїнський телефон довіри 0-800-501-701

- служба у справах дітей Запорізької ОДА (061) 239-02-51, 239-04-51

- інформаційна лінія центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги 0-800-213-103.

Нагадаємо: Запорізькі спецпризначенці зробили щеплення бустерною дозою вакцини від COVID-19  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux