Портал в режимі тестування та наповнення
Понад півсотні зруйнованих об’єктів: поліція документує наслідки обстрілів на Запоріжжі
Опубліковано 27 жовтня 2022 року о 12:25

Цієї ночі ворог накрив залповим вогнем один із районів обласного центру. Також упродовж доби окупаційні війська гатили з РСЗВ та артилерії по будинках жителів Пологівщини. Є інформація про загиблих і поранених громадян. 

Минулої доби до органів поліції надійшло 51 повідомлення про руйнування. Ворожого вогню зазнали Запоріжжя, Оріхів, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Малинівка, Ольгівське, Полтавка, Червоне, Новоданилівка, Білогір'я, Новоандріївка, Дорожнянка, Чарівне, Малі Щербаки, Кам'янське.

Загалом за добу озброєні злочинці рф пошкодили декілька багатоповерхівок, понад два десятки приватних будинків у житлових кварталах та садівничому господарстві, магазин та інші інфраструктурні об’єкти.

Найбільших збитків укотре завдано жителям Оріхівщини та Гуляйпільщини - окупанти пошкодили їхні домівки та господарчі будівлі.

Від прямих влучань снарядів деякі житлові приміщення залишилися непридатними до житла.

Під час артилерійського обстрілу Гуляйполя осколкових поранень зазнало подружжя: від отриманих травм 54-річний чоловік загинув на місці події, а його 51-річну дружину госпіталізовано до лікарні.

Сьогодні вночі ворог застосував реактивні системи залпового вогню «Смерч» по одному з районів Запоріжжя. Правоохоронці задокументували влучання ракет на території об’єкта критичної інфраструктури та садівничого господарства.

Вибуховою хвилею пошкоджено декілька багатоповерхових і близько десяти приватних будинків. У них розбиті дахи, вибиті вікна та двері, посічені фасади та припарковані автомобілі.

На місцях влучань докази воєнних злочинів документують вибухотехніки, працівники ГУНП, УСБУ та ДСНС області. Правова кваліфікація – ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Населені пункти Запоріжжя продовжують піддаватися нещадним обстрілам з боку країни-агресора. Тож поліція рекомендує громадянам евакуюватися до більш безпечних місць і регіонів. За минулу добу евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 852 особи, з них - 138 дітей. 

Бережіть себе та свої родини!

Нагадаємо: За минулу добу ворожі обстріли на Запоріжжі забрали життя цивільних та зруйнували десятки осель

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux