Портал в режимі тестування та наповнення
«Запустимо серце разом»: запорізькі поліцейські проходять експрес-курс з домедичної допомоги
Опубліковано 27 жовтня 2022 року о 10:27

За ініціативою очільника поліції Запоріжжя щотижня понад півсотні правоохоронців здобувають знання, що рятують життя. Допомагають їм у цьому лікарі, волонтери та парамедики з різних державних та громадських організацій.

Несення поліцейської служби в умовах війни в багатьох аспектах відрізняється від стандартів мирного часу. В сучасних реаліях вміння надавати першу допомогу на місці події - радше необхідність. Адже швидка не одразу може дістатися до місця події, а в екстремальних умовах між життям і смертю час іде на хвилини. Тому шанси пораненого вижити часто зумовлюються здатністю того, хто знаходиться поруч, надати йому необхідну першу допомогу. Поліцейські одні з перших прибувають на місце події. Саме тому вони повинні вміти правильно організувати та надати невідкладну допомогу постраждалим.

З початку військової агресії рф спеціальні курси з першої допомоги пройшли майже 1500 запорізьких поліцейських.

З жовтня 2022 року відповідні тренінги відбуваються за сприяння представників Товариства Червоного Хреста, Центру тактичної медицини «КОЛЕСО», керівництва Запорізького державного медичного університету та інструкторів Всеукраїнської Ради Реанімації (Запорізьке представництво) "Ми можемо рятувати життя".

Їхні фахівці на безкоштовній основі проводять теоретичні й практичні заняття для поліцейських з вивчення основ надання домедичної допомоги постраждалим в умовах бойових дій/ воєнного стану: при кульових пораненнях, пошкодженнях органів, травмах, опіках та переломах тощо.

Інструктор роти тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції, який є також інструктором з надання домедичної допомоги Міжнародного Комітету Червоного Хреста України Владислав Семивол зазначає, що причина багатьох смертей – відмова від надання першої допомоги через невміння і страх завдати шкоди. Навчання повинні допомогти, перш за все, подолати цей страх.

Під час тренінгу інструктори моделюють різні екстремальні ситуації, в яких потрібно діяти злагоджено, швидко та професійно. Адже в паніці людина може розгубитись, а відпрацьований на практиці алгоритм дій допоможе швидко і правильно зреагувати.

З правоохоронцями відпрацьовуються такі прийоми першої допомоги, як первинний огляд постраждалого, відновне положення, порушення прохідності дихальних шляхів, непритомність, відсутність дихання, кровотечі та їхня зупинка, невідкладні стани, транспортування постраждалого.

Після теорії працівники поліції відпрацьовують практичні прийоми: навчаються надавати домедичну допомогу один одному та з використанням тренажерів.

Тренери відзначають максимальну активність та високу мотивацію поліцейських під час навчання.

Самі ж правоохоронці впевнені, що отримані знання їм знадобляться. Розслаблятися зарано, потрібно постійно підтримувати свій бойовий дух і практичні навички. Тож не втрачаємо час даремно, тренуємося й отримуємо знання, що рятують життя!

Нагадаємо: Поліцейські Запоріжжя допомогли вихованцям міського сиротинця евакуюватися до більш безпечного регіону країни.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux