Портал в режимі тестування та наповнення
Поліція Запоріжжя встановлює обставини травмування чоловіка
Опубліковано 13 травня 2023 року о 18:13

В одній із кімнат гуртожитку у Вознесенівському районі вибухнув касетний елемент від снаряду РСЗВ. Чоловік залишився живим, але отримав численні тілесні ушкодження. Правоохороні відкрили кримінальне провадження та з’ясовують причини події.

У зв’язку зі збройною агресією росії на території України, на Запоріжжі з’являється багато вибухонебезпечних предметів, нерозірваних снарядів, які становлять серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян.

12 травня до відділу № 1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення про те, що в одній із кімнат гуртожитку по вулиці Перемоги стався вибух. Внаслідок події 35-річний чоловік отримав мінно-вибухову травму, множинні осколкові поранення нижніх кінцівок та перелам лівої гомілки. Його було госпіталізовано до однієї з міських лікарень.

За повідомленням на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та працівники ВТС ГУНП. Вибухотехніки встановили, що в помешканні вибухнув касетний елемент «АДП-77» від снаряду РСЗВ «Смерч, Торнадо».

Відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування встановлюються причини та обставини події.

Поліція попереджає, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів або предметів підозрілого характеру - пам’ятайте, що тільки безумовне виконання заходів безпеки є гарантом того, що випадку каліцтва чи загибелі не станеться, а знахідка буде знешкоджена без завдання шкоди.

Якщо ви побачите елементи подібні зображеним на світлині – не наближайтесь до них, відразу викликайте поліцію та ДСНС.

При виявленні підозрілого предмета суворо забороняється самостійно проводити з ним будь-які дії (не можна торкатися, переміщувати, згинати, нагрівати або опускати у воду, нахиляти, відкривати, перерізати). Батьки повинні максимально посилити контроль за дітьми! Слідкуйте, де і з ким ваша дитина буває та чим займається.

Правоохоронці закликають громадян бути обережним та не наближатися до таких предметів. У разі їх виявлення - негайно телефонуйте за номером 101 або 102.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який в автомобілі перевозив зброю та боєприпаси

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux