Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили крадіїв мобільних телефонів
Опубліковано 28 липня 2023 року о 12:53

Злочини скоєні в різних районах міста. Раніше судимий чоловік обікрав пасажира потягу, а жінка поцупила гаджет знайомої. Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Слідчі дії щодо іншої фігурантки тривають. Правоохоронці закликають громадян не довіряти малознайомим особам та вживати заходів щодо збереження особистого майна.

26 липня до відділу поліції №4 (Комунарський) Запорізького районного управління поліції за допомогою звернувся військовослужбовець. 30-річний чоловік повідомив, що в потязі на станції Запоріжжя-1 у нього викрали мобільний телефон.

Працівники поліції, поспілкувавшись з потерпілим, встановили обставини злочину та прикмети ймовірного крадія. Упродовж години оперативники розшукали правопорушника. Ним виявився попутник потерпілого. 44-річний чоловік неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. 

Цього разу зловмисник спокусився на телефон військового, який прямував на передову. Під час прибуття потягу на вокзал чоловік скористався слушним моментом і викрав чужий гаджет, після чого поспіхом залишив вагон.

 

Правоохоронці затримали фігуранта на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. При огляді у нього виявили та вилучили викрадене майно.

Зловмиснику інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді 60 діб тримання під вартою.

Того ж дня оперативники відділу поліції №3 (Шевченківський) Запорізького РУП викрили і 43-річну запоріжанку, яка вчинила крадіжку мобільного у своєї знайомої.

Правоохоронці встановили, що жінки спільно вживали алкогольні напої вдома у потерпілої. Гостя скористалась неуважністю господарки й поцупила гаджет, який власниця залишила без нагляду. Викрадене майно зловмисниця продала, а гроші витратила на власні потреби. Наразі працівники поліції встановлюють її покупців та відпрацьовують можливі місця збуту.

Досудові розслідування тривають під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури. За злочин, скоєний в умовах воєнного стану, правопорушникам загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські викрили чоловіка, який проник у торгівельний кіоск та викрав гроші

 Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux