Портал в режимі тестування та наповнення
Евакуація з Преображенки триває: поліцейські вивезли з-під обстрілів ще одне літнє подружжя (ВІДЕО)
Опубліковано 27 липня 2023 року о 16:05

Територія домоволодіння місцевих пенсіонерів вже тричі потрапляла під обстріли російських загарбників. Коли прилетіло вчетверте, налякані Лідія Михайлівна та Іван Іванович перебували в будинку і дивом вижили. Ворожий снаряд влучив прямісінько в дах, вщент зруйнував одну кімнату. На щастя, господарів не зачепило. Це й стало вирішальним аргументом, який спонукав стареньких наважитися на евакуацію.

Від початку повномасштабної війни Преображенка під постійним збройним натиском рф. Майже щодня армія рашистів застосовує різноманітне озброєння, аби завдати якомога більше шкоди місцевому населенню. Шість днів на тиждень поліцейські евакуаційні групи курсують обстрілюваними територіями, щоб переконати людей виїхати. Неодноразово правоохоронці навідувалися й до цієї родини, щоб вмовити бабусю та дідуся на евакуацію. Старенькі відмовлялися, бо «тут народилися, тут і помруть».

Але на початку цього тижня чоловік із дружиною майже зазирнули смерті в очі. Під час чергового обстрілу їхня домівка стала мішенню для ворожого снаряду. Вони відчули потужний поштовх – все затремтіло та майже злетіло в повітря. Коли курява розвіялася, господарі побачили замість частини будинку купу будівельного мотлоху. Однієї кімнати не було зовсім, знесена покрівля, подекуди потріскалися перестінки та вікна, подекуди зовсім вибило шибки та двері...

74-річна Лідія Михайлівна пересувається на інвалідному візку, її чоловік також має вади здоров’я. Одразу після обстрілу до них прибігли стурбовані діти, щоб дізнатися про стан батьків. Після побаченого все ж знайшли потрібні слова та вмовили стареньких пристати на пропозицію поліцейських виїхати з Преображенки. Тим більше, що зупинитися є де – у знайомих в селі, що неподалік від Запоріжжя. Там уже живе їхній неповнолітній онук, якого поліцейські евакуювали раніше.

Поліція Запоріжжя нагадує, що перебувати під щільним вогнем окупантів небезпечно. ворог не жалкує ані сил, ані засобів, щоб знищити людські життя. Наважтеся на евакуацію, а поліцейські вам у цьому допоможуть.

Нагадаємо: Поліцейська евакуаційна група вивезла з обстрілюваної Преображенки самотню літню жінку

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux