Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські евакуаційні групи вивезли з-під обстрілів ще дві родини з дітьми
Опубліковано 03 травня 2023 року о 16:24

Батьки маленьких сестричок-погодків із села Зелене, що під Гуляйполем, вимушені були місяцями виживати в будинку без світла та води. А двоє рідних братиків зі Степногірська вже понад рік в рідному місті частіше чують звуки гучних вибухів, ніж радіють тихим спокійним дням. Втомившись від таких випробувань, їхні родини все ж пристали на вмовляння правоохоронців та виїхали до більш безпечного місця.

Евакуаційні групи у складі ювеналів, психологів, ПОГів і представників територіальних громад неодноразово об’їздили родини з дітьми, наводили найпереконливіші аргументи щодо необхідності негайно евакуюватися. Батьки довго сумнівалися, боялися змін. Та згодом все ж погодилися виїхати.

Батьки дворічної Валерії та трирічної Веронічки розповіли, що обстріли села останнім часом почастішали. Нещодавно був приліт неподалік їхнього будинку в земельну ділянку. «Можна сказати, що нам пощастило – будинок уцілів. Але було дуже гучно, злякалися всі, – розповіла мама Тетяна. – Ми швиденько зібрали речі, улюблені іграшки доньок, дочекалися поліцейських і разом із поліцейським екіпажем виїхали звідси».

Схожа ситуація склалася і в родини зі Степногірська. Поліцейські неодноразово до них приїздили та переконували, що такі обстріли вкрай небезпечні, зокрема для їхніх дітей. Під час останнього прильоту мама Світлана з двома синами перебували вдома. Один із снарядів влучив до сусідів та зруйнував територію їхнього домоволодіння. На щастя, збитки для родини з неповнолітніми дітьми були незначними – в автівці, яка стояла на дворі, вибуховою хвилею повибивало скло. Після цього родина зважилася на переїзд та евакуювалася за допомогою працівників поліції.

«Малі з острахом згадують дні, коли нас обстрілюють рашисти. Особливо сильно боїться менший син, який має вади здоров’я. Щоб менше завдавати стресів малечі, ми все ж вирішили виїхати та пожити у родичів. Тим більше, що перебування в обласному центрі дасть нам можливість зайнятися здоров’ям малюка, зробити необхідне медичне обстеження та отримати професійні поради від лікарів щодо подальшого лікування», – каже мати Світлана.

Поліція Запорізької області радить кожній родині наважитися на евакуацію, аби зберегти безпеку своїх дітей. Робота в цьому напрямку триває.


Нагадаємо: Запорізькі поліцейські наполегливо закликають громадян виїжджати із зони ведення бойових дій

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux