Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські наполегливо закликають громадян виїжджати із зони ведення бойових дій
Опубліковано 28 квітня 2023 року о 16:43

У квітні поточного року розпочали роботу дві евакуаційні групи з числа інспекторів ювенальної превенції, поліцейських психологів, ПОГівців та представників територіальних громад Запорізької області. Їх основна задача – вмовити людей наважитися на евакуацію із зони ведення активних бойових дій та у разі необхідності організувати її. 

Вже більше ніж рік рашисти щодня здійснюють нещадні обстріли цивільного населення та інфраструктури Запорізької області. Наразі в регіоні є населені пункти, де близько 80% мешканців виїхали, а у тих, хто й досі не наважився та залишається вдома, відбуваються зміни в свідомості. Перших обстрілів люди боялися, а зараз звикли... Попри це мирне населення має розуміти, що ворог жорстокий і безжальний та просто так не відступить. Не варто чекати прикрого випадку, рятуватися треба своєчасно, особливо якщо в родині зростають діти.

Завдяки активній роботі евакуаційних груп впродовж квітня з територій громад Пологівського та Василівського районів вже виїхали 46 родин, на вихованні яких перебуває 81 дитина. З них за безпосередньою допомогою поліцейських евакуювалися 16 родин у яких на вихованні 36 діточок. Наразі залишається в районах ведення активних бойових дій 34 сім’ї,
у яких на вихованні 56 дітей. Активна робота в цьому напрямку триває й надалі.

На територіях, які щоденно потерпають від воєнних злочинів рф запорізькі поліцейські постійно проводять профілактичні бесіди з людьми, які ще не наважились на евакуацію. Особлива увага приділяється родинам з неповнолітніми. Правоохоронці наполегливо закликають наших земляків виїжджати із зони ведення бойових дій, адже українським воїнам набагато легше буде захищати наші території, якщо вони будуть знати, що цивільні вже знаходяться у безпеці.

У Запоріжжі всіх вимушених переселенців забезпечують місцями для проживання, навчання, харчуванням, одягом та речами першої необхідності. Не гайте час, приймайте рішення про евакуацію, а поліцейські разом з місцевою владою, громадськими активістами та волонтерами допоможуть виїхати та гідно організувати побут на новому місці.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські відвідали дві родини, які нещодавно евакуювалися з обстрілюваного Степногірська

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux