Портал в режимі тестування та наповнення
Перша родина в Запоріжжі знайшла прихисток у кризовій кімнаті: поліцейські допомогли матері з дітьми розірвати коло домашнього насильства
Опубліковано 21 липня 2023 року о 17:12

Жінка тривалий час страждала від чоловіка-абьюзера та звернулась по допомогу до правоохоронців. Наразі вона з неповнолітніми перебуває у тимчасовому безпечному місці. Відносно кривдника складено адміністративні матеріали.

На спецлінію 102 надійшов виклик від багатодітної матері про те, що вона тривалий час потерпає від насильства з боку свого партнера. Поліцейські сектору протидії домашньому насильству з’ясували, що чоловік поводився агресивно та зухвало, постійно погрожував жінці фізичною розправою.

Постраждала розповіла поліцейським, що ситуація - безвихідна, адже піти їй з дітьми нікуди і вона боїться реакції чоловіка. Правоохоронці супроводили жінку з дітьми до кризової кімнати, де родина отримала підтримку та допомогу для подальшого переходу до нового етапу життя.

Це була перша сім’я, яка скористалася такою можливістю. Відкриття цього безпечного простору стало можливим завдяки проєкту «Трамплін до рівності», який реалізується Запорізькою міською радою у співпраці з Фондом ООН.

У кризовій кімнаті жінкам та дітям гарантується безпека, надається цілодобова підтримка фахівців і допомога у пошуку альтернативного постійного житла. У кімнаті кризового реагування можна отримати прихисток на період до 10 діб, під час якого надається спектр послуг: медичні, психологічні та юридичні.

Відносно абьюзера поліцейські склали адміністративні матеріали за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли терміновий заборонний припис.
Потрапити до кризової кімнати можна за направленням поліції (спецлінія 102), мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та/або насильства за ознакою статі (телефони 050-730-09-72, 067-610-58-03) та денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього та/або насильства за ознакою статі (телефон (061)228-02-80).

Нагадаємо: Запорізькі ювенали разом із маленькими переселенцями долучилися до флешмобу "Зав’яжи стрічку пам’яті на честь Героя"

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux