Портал в режимі тестування та наповнення
«Перемогли у грі, поборемо й у житті»: у Запоріжжі поліцейські продовжують брати активну участь у заходах з протидії насильству
Опубліковано 01 грудня 2022 року о 11:23

В рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» правоохоронці, благодійники, профільні спеціалісти з надання допомоги та інші небайдужі громадяни долучилися до створення інтерактивної інсталяції - мозаїки. 
Ще один цікавий тематично-просвітницький захід відбувся вчора, 29 листопада, в хабі «Я - Мелітополь». У ньому взяли участь ювенальні поліцейські, кінологи, працівники сектору протидії домашньому насильству, представники мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, центру допомоги врятованим та інших зацікавлених організацій.

Мета проведеного заходу – заклик громадськості не замовчувати проблеми, пов’язані з насильством у сім’ях, жорстоким поводженням з дітьми, протидією торгівлі людьми та захистом прав жінок.

«Сьогодні війна вже й так принесла українцям дуже багато насильства у всіх його проявах. Зважаючи на це, люди не мають у жодному випадку проявляти насильство вдома, тим більш – відносно дітей. Тому ми знову й знову будемо порушувати ці теми, бо замовчувати їх не можна», – зауважує начальник ювенальної поліції області Ольга Зінченко.


Ювенальні поліцейські роздали діткам брошури та ілюстровані книжечки з телефонними номерами установ та організацій, куди необхідно звертатись за допомогою.



Малечі розповіли про основні правила особистої безпеки при зустрічі з незнайомцями на вулиці, а також про ризики розповсюдження персональної інформації, в тому числі - особистих фото у соціальних мережах.



Зірочкою заходу стала пухнаста улюблениця запоріжців красуня-спанієлька Ніка.

Містяни дізналися про її діяльність, особливі професійні вміння й навички. Також кінологи нагадали присутнім, що собака може стати не тільки вірним другом для людини, але й захистити її, зокрема від дій кривдника чи аб’юзера.


Всі охочі залюбки зробили фото на згадку з чотирилапою помічницею копів.



Фахівці сектору протидії домашньому насильству розповіли присутнім про його види та способи запобігання. Маленьких учасників заходу закликали не боятися про це розповісти правоохоронцям.


На цій зустрічі учасники заходу залюбки долучилися до всім відомої гри зі складання мозаїки під назвою «Чуйність перемагає насильство».




Суть проста: всі її чотирикутні фрагменти – це спеціальні магніти, які символізують різні форми насильства. Усі, хто зняв їх із інсталяції, після завершення гри зрозуміли її меседж. Кожен забраний квадратик – це певна «дія», яку виконує людина задля очікуваного результату. Сьогодні на стенді вийшло слово «перемагає». А це означає, що чуйність і небайдужість людей без сумніву подолають насильство!



Нагадаємо: «Чуйність перемагає насильство»: поліцейські Запоріжжя долучилися до профілактичного заходу

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux