Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили злочинне угруповання на чолі зі «смотрящим»
Опубліковано 08 квітня 2021 року о 09:30

Зловмисники «спеціалізувалися» на вимаганні грошей з місцевих мешканців. Організатором виявився 25-річний чоловік, який відбуває покарання за скоєння тяжкого злочину. Одному з його «помічників» наразі повідомлено про підозру. Перевіряються факти причетності фігурантів до скоєння аналогічних злочинів.

Діяльність небезпечного угруповання, яке працювало на території області викрили слідчі обласного главку поліції, під оперативним супроводженням співробітників Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури.

За даними слідства встановлено, що її лідер, місцевий мешканець 1996 року народження, так званий «смотрящий». Чоловік має великий кримінальний досвід. На теперішній час він знаходиться в слідчому ізоляторі. Маючи авторитет серед криміналітету, фігурант підшукав собі «помічників»  - трьох жителів Запоріжжя від 22-х до 24-х років, які виконували його злочинні накази. Угруповання «спеціалізувалося» на вимаганні грошей з місцевих мешканців, створюючи штучні приводи для цього. У разі несплати “данини” зловмисники застосовували до потерпілих психологічний тиск і погрожували насильством та фізичною розправою.

За результатами проведених санкціонованих обшуків, за місцем проживання зловмисників, правоохоронці виявили наркотичні речовини, вогнепальну зброю, яку учасники банди, імовірно використовували у своїй протиправній діяльності,  а також мобільні телефони та чорнові записи, які свідчать про злочинну діяльність.  

За даними слідства, у листопаді 2020 року мешканець Запоріжжя,  під вигаданим приводом погашення боргового зобов’язання та погрожуючи  предметом, схожим на вогнепальну зброю, висунув потерпілому незаконну вимогу про передачу грошових коштів у сумі  20 тисяч гривень. Водночас, невстановленими досудовим розслідуванням особами, за допомогою засобів стільникового зв’язку, здійснювались погрози фізичною розправою відносно потерпілого. Знаходячись під цим тиском, потерпілий передав вимагателю частину грошових коштів в сумі 9 тисяч гривень.

На теперішній час одному з членів групи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі тривають слідчо-оперативні заходи для встановлення всіх фігурантів злочинної діяльності, а також перевіряються факти причетності вказаної групи осіб до скоєння у регіоні аналогічних злочинів.

Нагадаємо: поліцейські встановили підозрюваного у пограбуванні чоловіка поблизу запорізького вокзалу.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux