Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі працівники кримінальної поліції оперативно розшукали автокрадія
Опубліковано 11 листопада 2021 року о 16:40

Ним виявився 18-річний студент, який навчається на автомайстра. Його зупинили за кермом викраденого легковика в селі Матвіївка. Транспортний засіб вилучено. Молодику, затриманому в порядку ст.208 КПК України, повідомлено про підозру. Досудове розслідування триває.

10 листопада близько 7-ї години до чергової частини відділу поліції №3 Запорізького районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканця Шевченківського району Запоріжжя про зникнення автомобіля ВАЗ «2109», який знаходився біля будинку по вулиці Спартака Маковського.

На місці події слідчо-оперативна група та співробітники кримінальної поліції провели ряд першочергових слідчих та оперативно-розшукових дій, а також переглянули записи з камер відеоспостереження, встановлених в рамках програми «Безпечне місто».   

Вже об 11 годині оперативники відділу поліції розшукали  і зупинили зловмисника за кермом викраденого легковика в селі Матвіївка.

Особу викрадача встановили і ним виявився студент 2003 року народження. Молодик, навчається на автомайстра та працює на одній зі станцій технічного обслуговування автомобілів. Він пояснив правоохоронцям, що викрадений транспортний засіб  планував продати та погасити кредитні борги.

Правопорушника  затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Транспортний засіб  вилучено та в подальшому буде повернуто власнику. 

Наразі у слідства є обґрунтовані підстави вважати, що юнак діяв не поодинці. В рамках досудового розслідування встановлюються всі особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Сьогодні, 11 листопада  фігуранту, повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 289  (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої зловмиснику статі передбачає від п’яти до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. 

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція розслідує кримінальні провадження за фактами  спроби перетину кордону з використанням фальсифікованих документів про вакцинацію від COVID-19.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux