Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліція перевірила як заклади господарювання дотримуються нових норм заборони куріння
Опубліковано 15 серпня 2022 року о 16:28

В ході спільного рейду дільничних офіцерів Запорізького райуправління поліції та представників Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області було перевірено більше десятка розважальних закладів в центрі міста. У двох ресторанах відносно громадян складені протоколи про адміністративні правопорушення. В інших закладах проведена роз’яснювальна робота щодо дотримання нових норм дії Закону.

11 липня почала діяти заборона на будь-яке куріння у громадських місцях. Так, набувають чинності зміни до статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення».

 

З метою перевірки дотримання норм діючого законодавства 12 серпня дільничні офіцери поліції Запорізького РУП спільно з фахівцями Держпродспоживслужби провели рейд і перевірили більше десятка розважальних закладів в центрі міста.

Суб’єктів підприємницької діяльності попередили, що Законом передбачена  заборона куріння тютюнових виробів для нагрівання у визначених законом місцях нарівні з цигарками, кальянами та електронними сигаретами.

А за куріння у заборонених законом місцях відповідальність несуть як курці, так і суб'єкти господарювання, у приміщенні чи на території яких вчиняється правопорушення.

Представники Держпродспоживслужби пояснили власникам та адміністраторам закладів, що  кожен може подати скаргу на куріння у забороненому законом місці. Зробити це можна дистанційно через сайт Держпродспоживслужби. 

Співробітники поліції акцентували підприємцям, що куріння тютюнових виробів там, де це заборонено законом, тягне за собою штраф у розмірі 51-170 гривень. У разі повторного порушення протягом року – 170-340 гривень.

Звичайні організації (крім закладів ресторанів) за порушення заборони на куріння можуть отримати штраф у розмірі 1000 грн. Повторне порушення –   10 000 грн.

Для ресторанів штраф буде в розмірі 3000 грн, а в разі повторного порушення протягом року –         15 000 грн.

Учасники заходу провели не тільки  профілактично-роз’яснювальну роботу, але й виявили порушників. У двох ресторанах відносно громадян були складені протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 175-1 (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) КУпАП. Заклади-порушники будуть додатково проконтрольовані.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux