Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські затримали місцевого жителя за збут наркотиків
Опубліковано 06 липня 2022 року о 12:17

44-річний місцевий мешканець розповсюджував на території міста «закладки»  з марихуаною елітних сортів. Наразі фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України. По завершенню експертних досліджень його діям буде надана остаточна правова кваліфікація. 

5 липня, в ході відпрацювання оперативної інформації, працівники УБН в Запорізькій області ДБН Нацполіції України неподалік міської лікарні по вулиці Перемоги зупинили чоловіка, який поводився підозріло, оглядав навколишню місцевість та фотографував її. При поверхневому огляді поліцейські виявили у чоловіка поліетиленовий пакунок із зіп-пакетами з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору.   

З метою документування протиправної діяльності, пов’язаної зі збутом заборонених до обігу речовин, на місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції №1. Як з’ясувалося, фігурант займався збутом наркотичних речовин шляхом розкладання «закладок», а місця їх розташування фіксував на мобільний телефон і відправляв замовнику. 

Під час поверхневої перевірки у чоловіка 1978 року народження правоохоронці вилучили десяток зіп-пакетів з марихуаною елітних сортів «шишки». 

Вилучену наркопродукцію направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.
Наразі фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
За даним фактом слідчі, за процесуальним керівництвом окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

На теперішній час проводяться заходи зі встановлення злочинних зв’язків вказаної особи, встановлення інших можливих каналів придбання та  розповсюдження наркотичного засобу «канабіс».

Нагадаємо: В Олександрівському районі правоохоронці припинили діяльність підпільного грального закладу.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux