Портал в режимі тестування та наповнення
Відповідальність починається з себе: поліцейські здійснили профілактичні рейди щодо заборони продажу неповнолітнім алкоголю
Опубліковано 06 липня 2022 року о 13:35

У Запоріжжі поліцейські нагадали власникам і реалізаторам закладів торгівлі про заборону продажу алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів неповнолітнім мешканцям міста. 

Такі заходи працівники ювенальної превенції здійснюють на постійній основі, аби контролювати ситуацію в дитячому та підлітковому середовищі. Проте влітку подібна профілактика набуває більшої значимості, адже молодь має більше вільного часу для відпочинку. 

В рамках проведення профілактичних заходів «Безпечне літо», ювенальні поліцейські навідались до продавців торгівельних точок. Під час бесід правоохоронці нагадали про відповідальність за порушення вимог законодавства щодо заборони продажу алкоголю та сигарет неповнолітнім жителям і гостям Запоріжжя.

Працівникам закладів акцентували на неухильному дотримуванні чинного законодавства, забороні продажу алкогольних,  слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів дітям. Тому, якщо у продавця виникають сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку, він має право вимагати у нього документ, що засвідчує вік.

«Такі заходи проводяться на регулярній основі. Наша мета – це попередження пияцтва серед молоді, а також профілактика правопорушень, пов’язаних із продажем алко- та тютюнової продукції неповнолітнім. Тож, як кажуть: «поінформований - значить озброєний», – зазначає начальник відділу ювенальної превенції Ольга Зінченко.

У кожному торгівельному закладі правоохоронці залишили інформаційні пам’ятки, які будуть нагадувати про заборонні вимоги. 

Продавці розмістили їх на найвидніших місцях, щоб неповнолітні знали, що в цих місцях їм не продадуть алкоголь і тютюнові вироби.

Також працівники поліції проводять профілактичну роботу не лише в колі дорослих. Вони спілкуються безпосередньо з дітьми, щоб убезпечити їх від негативних наслідків, які можуть з ними трапитися напідпитку.

Нагадаємо: Науковці розробили інформаційні пам’ятки громадянам, як знизити ризик стати жертвою злочинних проявів в умовах війни 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux