Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі дільнична офіцер поліції зі своїм чоловіком локалізували пожежу на одній з ділянок дачного кооперативу 
Опубліковано 01 листопада 2021 року о 17:45

Поліцейська  була поза службою  і поверталась  зі своєї дачі  з чоловіком.  Подружжя  стало свідками швидкого розповсюдження полум’я поблизу дачного кооперативу в Шевченківському районі Запоріжжя. Вони невідкладно розпочали  гасіння і викликали наряд ДСНС. 

31 жовтня близько 12:30, рухаючись по автодорозі поблизу вулиці Блакитної в районі запорізького аеропорту, старший дільничний офіцер поліції відділу поліції №3 Запорізького районного управління ГУНП в Запорізький області  Анна Шлея разом зі своїм чоловіком побачили, що на городі поблизу однієї з дачних ділянок горить суха трава. Поліцейська оперативно відреагувала і викликали на місце події наряд Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Полум’я розповсюджувалось дуже швидко і підходило до дачного будинку. Ми з чоловіком негайно зупинились  і до приїзду пожежників почали самотужки його гасити, набираючи воду з бочки, що стояла поблизу будинку. До нас також приєднався ще один небайдужий громадянин, який став свідком події».  

В результаті своєчасного реагування і вжиття всього комплексу першочергових дій,  пожежа була ліквідована оперативно, прилеглі будівлі не постраждали. Ця подія могла б мати більш серйозні наслідки. 

Поліція нагадує, що за знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу законодавством передбачена відповідальність. За самовільне випалювання рослинності або її залишків статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладення штрафу на громадян від 3060 до 6120 гривень, відносно посадових осіб – від 15300 до 21420 гривень.

За  знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу передбачена  кримінальна відповідальність за ст. 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за даною статтею передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

Шановні громадяни! Самовільне випалювання рослинності або її залишків суворо забороняється!  


Відділ комунікації поліції Запорізької області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux