Портал в режимі тестування та наповнення
Упродовж місяця поліцейські склали майже 7 000 протоколів за порушення правил карантину
Опубліковано 02 листопада 2021 року о 15:35

Найбільше адміністративних матеріалів складено на водіїв транспортних засобів та працівників підприємств, установ та організацій.

Упродовж жовтня поліцейські виявили понад 7 000 повідомлень про порушення правил карантину. Усього ж від початку карантинних заходів правоохоронці склали на порушників майже 110 тисяч адміністративних протоколів.

У результаті перевірок протягом місяця поліцейські склали 6736 адміністративних протоколів.

Найбільше протоколів - 955 - складено на водіїв транспортних засобів, які допустили порушення правил карантину. Крім того, 457 адміністративних протоколів склали на працівників підприємств, установ, організацій. Ще 328 протоколів — на керівників підприємств, установ та організацій. 

Усього ж від початку введення карантину на території держави правоохоронці склали 109 989 адміністративних протоколів. Понад 107 тисяч матеріалів уже направлені до суду для прийняття рішення.

Для виявлення фактів підроблення або використання підробленої COVID-документації у Національній поліції створені та функціонують спеціальні мобільні групи. До їх складу входять як поліцейські, так і представники інших структур — санітарні лікарі, працівники Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки, муніципальної охорони тощо.

Так, упродовж доби (станом 08.00 на 1 листопада) члени 1141 мобільної групи здійснили 1809 рейдів для перевірки майже 13 тисяч об'єктів. Серед об'єктів перевірок правоохоронців - 4774 суб’єкти господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, 2845 пасажирів громадського транспорту, 2028 закладів громадського харчування тощо.

 Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні 11 жовтня вніс зміни до постанови №1236. Зміни передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановлено «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки.

Так, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

- документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

- міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

- негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Нагадаємо, раніше Голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що поліцейські зареєстрували майже 870 кримінальних проваджень за фактами шахрайства та підробки COVID-документації.

Управління комунікації Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux