Портал в режимі тестування та наповнення
У Бердянську поліція розшукує «телефонних шахраїв», які заволоділи заощадженнями пенсіонерки
Опубліковано 08 квітня 2021 року о 17:38

За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Співробітники поліції вкотре звертаються до громадян з проханням звернути  увагу своїх близьких на необхідність перевіряти будь-які повідомлення від незнайомих людей.

7 квітня о 18:30 до Бердянського районного відділу поліції звернулась 80-річна місцева мешканка, яка повідомила, що вона стала жертвою зловмисників, які обманним шляхом заволоділи її заощадженнями.

Слідчо-оперативною групою встановлено, що 7 квітня о 15 годині на стаціонарний телефон пенсіонерки зателефонувала невідома жінка, яка назвалась її донькою та повідомила, що потрапила у халепу і їй потрібні гроші. Через деякий час до квартири літньої жінки прийшов невідомий чоловік, якому вона власноруч передала 50 тисяч гривень для «доньки». Лише після уходу «посередника» жінка зателефонувала своїй доньці. Під час розмови з нею мати дізналася, що у доньки  все гаразд, а її ошукали шахраї.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. На даний час проводяться невідкладні оперативно-пошукові заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян з проханням: «Зверніть увагу своїх близьких та родичів на необхідність перевіряти будь-які повідомлення від незнайомих людей. Проінформуйте їх про розповсюджені види шахрайських дій, які націлені на категорію саме літніх громадян. Шановні громадяни, будьте обачними! Не довіряйте невідомим людям та не впускайте їх до своєї квартири. Якщо вам надійшов дзвінок з повідомленням «ваш родич у біді», негайно телефонуйте родичу або тим особам, які можуть бути поруч з ним. По телефону «102» також можна перевірити інформацію про знаходження громадян у відділенні поліції та скоєння ДТП. 

Правоохоронці наголошують: «У разі якщо ви стали свідком чи жертвою правопорушення, не зволікайте, негайно звертайтесь до найближчого відділу поліції або за телефоном «102». Своєчасні звернення до поліції значно прискорюють реагування на вчинені злочини, а також їх розкриття та затримання правопорушників».   

Нагадаємо: У Мелітополі поліцейські припинили діяльність шахрайського «Call-centre».

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux