Портал в режимі тестування та наповнення
У Мелітополі поліцейські припинили діяльність шахрайського кол-центру
Опубліковано 08 квітня 2021 року о 16:15

Представляючись працівниками банку, зловмисники випитували у громадян їхні реквізити та надалі привласнювали кошти. За місцем розташування кол-центру проведено обшуки. Правоохоронці встановлюють коло постраждалих осіб.

Викрили шахрайську «схему» із заволодіння коштами громадян та припинили діяльність кол-центру слідчі Мелітопольського районного управління поліції  спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, за силової підтримки співробітників батальйону поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

За даними слідства встановлено, що у квітні минуло року група осіб організувала у Мелітополі кол-центр. Його працівники, представляючись співробітниками банківських установ, отримували персональні дані фізичних осіб про банківські карти та рахунки – реквізити та CVV-код, пропонували громадянам власноруч перерахувати заощадження на інші рахунки начебто для збереження. Під час спілкування зловмисники використовували психологічні методи впливу та діяли по заздалегідь прописаній інструкції.

6 квітня у двох орендованих офісах, розташованих на проспекті Богдана Хмельницького у місті Мелітополі, правоохоронці провели санкціоновані обшуки. В ході слідчих дій з приміщення кол-центру вилучено комп’ютерне обладнання: 51 системний блок, модеми, чорнові записи та інструкції для працівників.

Крім того, проведено санкціонований обшук за місцем мешкання ймовірного керівника кол-центру, мешканця Мелітополя 1999 року народження. В одній із кімнат будинку виявлено та вилучено мобільні телефони, роутери та грошові кошти.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України триває. Поліцейські встановлюють усіх осіб, причетних до діяльності шахрайської «схеми», а також коло постраждалих громадян. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо: У Мелітополі поліцейські взяли під варту рецидивіста, який підозрюється у розбійному нападі та вбивстві літньої жінки.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux