Портал в режимі тестування та наповнення
Суд заарештував жителя Новенської громади, який причетний до скоєння крадіжки з будинку
Опубліковано 13 грудня 2021 року о 17:08

Зловмисника було затримано в порядку статті 208 КПК України. Наразі йому повідомлено про підозру у кримінальному правопорушенні.

10 грудня близько 16:20 до чергової частини Мелітопольського районного управління поліції з заявою про крадіжку майна звернулась мешканка Новенської територіальної громади 1960 року народження. Жінка повідомила, що повернулась з роботи додому та виявила розбите вікно, а в приміщенні - порушений звичайний порядок речей.  

 

Слідчо-оперативною групою встановлено, що вдень 10 грудня невідомий  розбив склопакет металопластикового вікна, проник до одного із приватних будинків в селі Нове Мелітопольського району, звідки таємно викрав ювелірні золоті та срібні вироби. Сума збитку сягає 30 тисяч гривень. Зловмисник з місця злочину втік.

Співробітники відділу реагування патрульної поліції Мелітопольського районного управління протягом години встановили особу зловмисника та розшукали його в селі Нове. Ним виявився місцевий мешканець 1997 року народження, який перебуває на обліку у психіатра і раніше неодноразово  потрапляв у поле зору правоохоронців. У травні 2021 року Мелітопольським міським судом Запорізької області чоловіка було визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 185 (крадіжка), ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Чоловіку було призначено примусові заходи медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Нагадаємо, що наприкінці листопада цього року  слідчим Мелітопольського районного управління поліції фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

10 грудня в ході затримання мешканця Новенської громади  в порядку  статті  208 Кримінального процесуального кодексу України у нього було виявлено та вилучено усе викрадене майно.  11 грудня слідчим чоловіку повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Суддя Мелітопольського міськрайонного суду задовольнив клопотання слідчого районного управління поліції та обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В ході проведення досудових розслідувань слідчими призначено проведення судово-психіатричної експертизи, за результатами якої буде встановлено, чи є дана особа осудною.

Максимальна санкція інкримінованих статей передбачає до шести років позбавлення волі.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux