Портал в режимі тестування та наповнення
В Енергодарі  оперативники викрили серійного автовикрадача
Опубліковано 13 грудня 2021 року о 17:19

Зловмисником виявився 31-річний раніше судимий місцевий мешканець. Транспортні засоби вилучені. Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

12 грудня о 22:20 зі спецлінії «102» до чергової частини відділення поліції № 4 Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від 23-річного місцевого мешканця  про зникнення автомобіля «ВАЗ-2107», який знаходився біля будинку по вулиці Молодіжна у Енергодарі.

На розшук транспортного засобу був орієнтований особовий склад поліції та введена спеціальна поліцейська операція. Провівши низку оперативно-пошукових заходів, співробітники кримінальної поліції протягом чотирьох годин розшукали викрадений автомобіль та встановили особу викрадача. Ним виявився  неодноразово судимий житель міста Енергодар, 1990 року народження.

Встановлено, що 12 грудня близько 23:30 правопорушник  за допомогою  викрутки зламав замок водійської двері "ВАЗ 2107",  проник до  салону та шляхом з’єднання дротів запустив двигун. Злодій частково розукомплектовав легковик, а потім залишив у лісосмузі.  Наразі транспортний засіб вилучено та після проведення слідчих дій буде повернуто власнику.

«В ході досудового розслідування правоохоронці провели низку слідчих та оперативно-пошукових заходів. За їх результатами зібрано матеріали, які  вказують на причетність затриманого до скоєння ще одного епізоду незаконного заволодіння транспортним засобом на території міста Енергодар», - розповів т.в.о. начальника відділення поліції № 4 Василівського районного управління поліції Роман Попов.

Так, 8 грудня 2021 року близько 22-ї години   фігурант біля будинку по вулиці Лісова в Енергодарі, аналогічним способом незаконно заволодів автомобілем «ВАЗ-2105». Поліцейські знайшли та вилучили викрадений транспортний засіб у місті Кам’янка-Дніпровка.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України та перебуває у слічому ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: У Мелітополі кримінальна поліція затримала викрадача пасажирського мікроавтобусу.

  

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux