Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі водні поліцейські виявили браконьєра, який завдав збитків державі на суму понад 75 тисяч гривень
Опубліковано 08 травня 2021 року о 13:02

Вилучено понад 120 кілограм незаконно добутих біоресурів та заборонені знаряддя лову. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Тривають слідчі дії. Крім того, виявлені 2 факти грубого порушення правил рибальства. Відносно правопорушників складено адміністративні матеріали.

7 травня о 23:30 та 8 травня близько 1 години ночі співробітники сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області, під час проведення профілактичних заходів «Нерест» в плавневої частині Каховського водосховища біля селища Осетрівка Запорізького району виявили та задокументовали два факти порушення природоохоронного законодавства.

Встановлено, що 31-річний мешканець селища Камишеваха, на гумовому човні, за допомогою сітки ліскової незаконно виловив 48 рибин карася.

Крім того, 50-річний мешканець селища Комишувахи, у брід за допомогою сітки ліскової незаконно виловив 20 кілограмів біоресурсів різного виду: більше 240 рибин карася та 3 короба. Сума збитків, завданих рибному господарству України, оцінюється у суму понад 5 тисяч гривен.

Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. 

За обома фактами відносно порушників складені адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

За грубе порушення правил рибальства правопорушникам загрожує покарання у вигляді  штрафу  до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Сьогодні, о 5 годині ранку працівники водної поліції під час патрулювання акваторії Молочного лиману у національному заповіднику "Приазовський" біля села Єфремівка Якимівського району на нерестовій ділянці виявили 60-річного мешканця села Шелюги, який у брід за допомогою заборонених знарядь лову виловив рибину камбали  та 49 рибин пеленгасу.

На місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 Мелітопольського районного управління поліції.

Під час проведення невідкладного огляду у рибака в автомобілі «ВАЗ 2102» виявлено та вилучено речові докази незаконного промислу: 120 кілограмів водних біоресурсів, а також два гумові костюми та заборонені знаряддя лову.

Загальна сума збитків завданих державі понад 75 тисяч гривень.

 

 

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Водні поліцейські наголошують, що в області триває операція «Нерест» і поліція продовжує рейдові перевірки водойм з метою недопущення браконьєрського вилову водних ресурсів.

Запорізька поліція звертається до громадян бути відповідальними, дотримуватись встановлених правил рибальства та нерестової заборони, а також повідомляти про відомі факти порушення рибоохоронного законодавства до поліції за телефоном «102».

Нагадаємо: У нерестову заборону водна поліція вилучила у браконьєра 15 кг  креветки та заборонені знаряддя лову.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux