Портал в режимі тестування та наповнення
У нерестову заборону водна поліція вилучила у браконьєра 15 кг  креветки та заборонені знаряддя лову
Опубліковано 06 травня 2021 року о 12:37

За даним фактом порушено кримінальне провадження. Фігуранту загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років. Тривають слідчі дії.

Як розповів начальник сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області Сергій Шмітько, поліцейські на постійній основі проводять відпрацювання акваторій щодо виявлення незаконного вилову живих водних біоресурсів під час нерестової заборони.

Так, 6 травня о 3:50 водні поліцейські спільно зі співробітниками Мелітопольського районного управління поліції під час патрулювання в Утлюцькому лимані, біля Федотовой коси виявили та задокументували факт порушення рибоохоронного законодавства.

Встановлено, мешканець Мелітопольського району 1983 року народження у брід за допомогою ятера незаконно виловив 15 кілограмів креветки у кількості 7913 одиниць. Загальна сума збитків завданих державі - близько 8 тисяч гривень.

 

 

Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Відносно порушника складено адміністративний протокол за ст. 91 (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці наголошують, що в області триває операція «Нерест» і поліція продовжує рейдові перевірки водойм з метою недопущення браконьєрського вилову водних ресурсів.

Поліцейські нагадують, що нерестова заборона триватиме на Дніпровському (Запорізькому) водосховищі – з 5 квітня по 13 червня 2021 року, на Каховському водосховищі – з 10 квітня по 18 червня 2021 року,  у водоймах спеціальних товарних рибних господарств (СТРГ) – з 10 квітня по 18 червня 2021 року, якщо інше не передбачено режимом рибогосподарської експлуатації, на річках: в корінних водах – з 10 квітня по 29 травня, в придаткових системах – з 10 квітня по 8 липня 2021 року.

В цей період повністю забороняється промислове рибальство, а любительське дозволяється лише з берега на одну вудку з одним гачком поза межами нерестовищ і ділянок, де заборонено рибалити впродовж всього року відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства та Режимів об’єктів природно-заповідного фонду.

Запорізька поліція звертається до громадян бути відповідальними, дотримуватись встановлених правил рибальства та нерестової заборони, а також повідомляти про відомі факти порушення рибоохоронного законодавства до поліції за телефоном «102».

Нагадаємо: На Запоріжжі працівники водної поліції викрили двох браконьєрів.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux