Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі розпочали роботу ще дві групи з протидії домашньому насильству
Опубліковано 06 травня 2021 року о 15:47

Новостворені групи з протидії домашньому насильству відсьогодні нестимуть службу у Мелітополі та Енергодарі. Вони будуть реагувати на повідомлення про сімейні конфлікти, фіксувати факти насильства, а також процесуально супроводжувати їх розгляд. 

Нагадаємо, що з вересня 2019 року на території Запоріжжя та Бердянська у цілодобовому режимі працюють мобільні групи реагування поліції на факти вчинення домашнього насильства. До їх складу входять поліцейські, які пройшли спеціальну підготовку і володіють навиками  надання необхідної допомоги на місці: врегулювання сімейних конфліктів, застосування заходів впливу на кривдника,  захист дитини, тощо.

Так, за результатами проведених перевірок, працівниками мобільних груп з вересня 2019 року по теперішній час до адміністративної відповідальності притягнуті близько 3 тисяч «сімейних тиранів» за вчинення домашнього насильства. За цей період, з метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення його в майбутньому, працівниками поліції  винесено понад 2600 термінових заборонних приписів.

Враховуючи їх позитивні здобутки та  досвід, керівництво ГУНП в Запорізькій області прийняло рішення про створення ще двох  аналогічних мобільних груп поліції у Мелітополі та Енергодарі.

Сьогодні, 6 травня у Мелітопольському районному управлінні поліції розпочинає роботу мобільна група з протидії домашньому насильству, до якої входять вісім працівників превенції (дільничні офіцери поліції та поліцейські відділу реагування  патрульної поліції).

В Енергодарі  до складу  групи входять 12 працівників з блоку превентивної діяльності.

Правоохоронці будуть реагувати на повідомлення про сімейні конфлікти, фіксувати факти насильства та процесуально супроводжувати їх розгляд. 

З початком роботи новостворених підрозділів, реагування на факти домашнього насилля буде більш якісним та ефективним. Головними завданнями поліцейських мобільної групи буде фіксація фактів домашнього  насильства, збір та направлення відповідних матеріалів до слідчих підрозділів, а також допомога під час процесуальних дій з їх узагальнення та подальшого направлення до суду.

Працівники груп реагування своїми  активними заходами по  допомозі жертвам домашнього насильства, сподіваються підвищити рівень  довіри громадян і це сприятиме ще більшій  ефективності надання поліцейських послуг населенню. Крім цього, мобільні групи будуть працювати у тісній взаємодії з ювенальними поліцейськими підрозділів поліції, фахівцями управління соціального захисту населення та співробітниками кризового центра допомоги жертвам насилля.

Нагадаємо: Запорізька поліція нагадує, що за використання забороненої символіки передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux