Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція нагадує, що за використання забороненої символіки передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність
Опубліковано 06 травня 2021 року о 11:13

Напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні поліція Запоріжжя закликає громадян дотримуватися закону, не провокувати конфлікти та з розумінням поставитися до посилених заходів безпеки. На порушення громадського порядку, в тому числі носіння забороненої символіки, поліцейські реагуватимуть згідно з чинним  законодавством.

8 та 9 травня поліція Запорізької області працюватиме в посиленому режимі. Завдання поліцейських – не допустити дестабілізації ситуації та забезпечити публічну безпеку.

Нагадуємо, що згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» заборонено виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі у вигляді сувенірної продукції.

За порушення норм закону передбачена кримінальна відповідальність за ст. 436-1 Кримінального кодексу України – від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Також заборонене публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення. Відповідно до ст. 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.  

Реакція правоохоронців на будь-які деструктивні дії або спроби силових провокацій, буде миттєвою, жорсткою і адекватною в рамках діючого законодавства України.  

Під час травневих свят запорізька поліція посилила контролювання курортних зон, а також продовжує нести службу щодо недопущення порушення карантинних обмежень.

Нагадаємо: Запорізька поліція посилила контролювання курортних зон під час травневих свят.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux