Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Запоріжжі за перший місяць роботи в Єдиному реєстрі зброї поліцейські оформили понад 500 електронних дозволів на зброю
Опубліковано 25 липня 2023 року о 15:40

Відтепер уся зброя, яка є на території нашої держави, реєструється у Єдиному реєстрі зброї. Автоматизована система робить зручним і доступним процес отримання дозволів для громадян, а правоохоронцям допомагає контролювати розповсюдження зброї та розкривати злочини, вчинені з її використанням.

З 23 червня в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Це - інформаційна система МВС, яка автоматизує усі процеси з обігу вогнепальної, гладкоствольної, нарізної, спортивної, газової, травматичної зброї, боєприпасів та основних частин до зброї, що мають ідентифікаційні номери.

Наразі сектор контролю за обігом зброї ГУНП в Запорізькій області успішно здійснює перехід на інноваційні методи видачі електронних дозволів на всі види зброї, а також інші дозволи, передбачені законодавством як для громадян, так і суб’єктів господарської діяльності.

Так, за цей час у базі даних зареєструвалось понад 300 мешканців області. Поліцейські надали громадянам у електронній формі понад 350 дозволів на придбання, зберігання, реалізацію та реєстрацію зброї та 150 таких дозволів суб’єктам господарської діяльності.

Крім цього, працівниками поліції до електронної бази «ЄРЗ» внесені всі об’єкти дозвільної системи, суб’єкти господарювання та їхня зброя, а також відцифровані дозволи на придбання зброї та боєприпасів, видані раніше.

Правоохоронці наголошують, що завдяки діджиталізації процедура отримання дозволів суттєво спрощена. На порталі МВС за посиланням https://services.mvs.gov.ua можна авторизуватись у кілька кроків, не виходячи із власної оселі.

Відтепер у кожного власника зброї є свій електронний кабінет з повною інформацією. Зайшовши у нього, власник зброї може з'ясувати, коли купував чи продавав зброю, проходив перевірки та коли потрібно її перереєстровувати.

Єдиний реєстр - це спрощена система і для тих, хто продає чи ремонтує зброю, адже підприємці можуть внести наявну у них зброю, а також ту, що знаходиться на складах, до реєстру.

Документи на зброю можна подати через Єдине вікно громадянина або у спеціалізованому магазині з продажу зброї.

Після цього впродовж трьох робочих днів потрібно принести до відповідного органу чи підрозділу поліції паперові документи, які є додатками до онлай-заяв.

Якщо у зареєстрованого користувача «ЄРЗ» або потенційного власника зброї виникнуть питання, їх можна поставити у чат-бот Телеграм @arms_mvs_bot або зателефонувати до контакт-центру Єдиного реєстру зброї 044-33-44-035.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux