Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі ще одна громада долучилась до втілення проєкту «Вихователь безпеки»
Опубліковано 11 серпня 2022 року о 14:17

В обласному главку поліції відбулася робоча зустріч учасників пілотного проєкту, що впроваджується з ініціативи Національної поліції та МВС України за сприяння Міністерства освіти та науки, Міністерства розвитку громад та територій, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Учасники підписали меморандуми про співпрацю та партнерство. 

Участь у заході взяли начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області Роман Крупеницький, начальник відділу ювенальної превенції Ольга Зінченко, заступник начальник Головного управління ДСНС Олександр Назаров, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Сиволап,  директор Департаменту освіти і науки ЗОДА Людмила Бухаріна, в.о голови Матвіївської сільської ради  Олена Кучерова.  

Профілактичний проєкт створений для виявлення та попередження негативних ризиків серед дітей та підлітків, таких як жорстоке поводження з учнями, дискримінація за будь-якою ознакою, булінг, суїцидальна або девіантна поведінка дітей, вчинення ними правопорушення, вживання психоактивних речовин, втягнення учнів у протиправну діяльність, залучення неповнолітніх до деструктивних молодіжних груп, незадовільна організація безпеки дорожнього руху біля закладу освіти і пожежної безпеки у ньому, неконтрольоване перебування сторонніх осіб у закладах освіти та багато інших безпекових питань. 

«Вихователь безпеки» – це людина, яка має стати комунікатором у громаді між закладом освіти та правоохоронними органами для захисту учнів, батьків та вчителів. Планується, що спеціаліст безпеки буде сприяти ранньому виявленню та усуненню негативних явищ в закладі, співпрацюватиме з поліцейськими,  рятувальниками, органами місцевого та батьківського самоврядування. 

Відсьогодні, Матвіївська територіальна громада приєдналися до проєкту .

 «Ми продовжуємо працювати над створенням безпечного освітнього середовища. Вдячні всім учасникам цього процесу за ефективну взаємодію. Наразі визначений кандидат «Вихователя безпеки» від Матвіївської громади. Наступного тижня він пройде навчання на базі тренінгового центру Національної академії внутрішніх справ, отримає відповідні сертифікати та почне працювати», - зазначив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП області Роман Крупеницький.

Нагадаємо: Малюнки-антистрес і запальні танці під «дощем»: маленькі маріупольці поринули у райдужний світ розваг разом із запорізькими поліцейськими та рятувальниками.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux